Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Aangespoeld bootje.
Zaterdag 31mei 2008  
Thuis - Abenra

Zonnig

Aangespoeld bootje.
 
25°

Wij zijn voor de wekker wakker. Vandaag begint onze reis naar Noorwegen. Deze keer met onze eigen camper. We zijn er eerder geweest maar toen met onze personenauto en helaas maar 10 dagen. Deze keer gaan we bijna 3 en halve week door Noorwegen trekken.

We pakken nog wat laatste dingen en rond 11.00 uur vertrekken we met 120570 km op de teller van onze LMC richting Noorwegen.

De eerste kilomaters denken we na of echt niets vergeten zijn. We kunnen maar één ding bedenken: reserve lenzen voor Marc. De kans dat er net nu een lens kapot gaat is natuurlijk groot. We gaan daarom nog even langs het Kruitvat om voor Marc lenzen in te slaan, niet zijn merk maar beter iets dan niets.

Net even na 14.00 uur stoppen we in Duitsland voor de lunch. Voor Marc een lekker broodje eigengemaakte gehaktbal.Het weer is nog steeds prima en het wordt met de km die we rijden warmer. De thermometer geeft op een gegeven moment 32 graden buiten temperatuur aan.

Opeens zien we voor ons éénzelfde camper rijden, die komen we niet veel tegen. Marc gaat er naast rijden en we zwaaien vriendelijk naar de bestuurder en bijrijdster. Ze kijken ons wat verbaast aan, zij hebben natuurlijk nog niet gezien dat wij dezelfde LMC rijden.

Lekker balletje !
Lekker balletje !

Na een tankstop bij een kilometerstand van 120908 km rijden we om 17.00 uur de ringweg van Hamburg op. Het is niet druk op de weg en Marc is het nog niet zat. We rijden daarom naar Flensburg voor de overnachting. De camperplaats in Flensburg is vervallen, we rijden door naar de volgendeplaats, deze ligt in Denemarken.

Het wordt een camping in Abenra, die zal toch niet vervallen zijn!. De laatste 14 kilometer gaan over lokale wegen en we hebben prachtig uitzicht op een glooiend landschap.
Bert Visscher, de stem van de TomTom, roept ‘Wij zijn er !’ op het moment dat we overal weilanden en bossen zien en nergens een camping te bespeuren is. We blijven rijden, en jah hoor zo’n 10 minuten later komen we aan het einde van de weg.

Ons plekje op de camping De camping genaamd Sandskaer ligt aan een doodlopend weg aan het strand. (GPS N 55◦ 2’16 E 9◦ 29’5). Voor een Quick Stop (aankomen na 20.00 uur en vertrekken voor 10.00 uur) betalen we 100 NOK. We krijgen bij de receptie wat vrije plaatsen door en rijden naar een plekje. We staan nog net in zon, met zicht op zee. Vakantie!!
Het is inmiddels 20.00 uur dus we gaan eerst even eten. Na het eten maken we een wandeling langs het strand en door het haventje dat de camping rijk is. Het weer is nog steeds prima al is de temperatuur wel gedaald.
Ons plekje op de camping

Doordat we meer km hebben gemaakt dan gepland hoeven we morgen nog maar een uurtje of vier te rijden. Daarom lekker geen vroege wekker, we zullen lekker slapen met de zee op de achtergrond.

Een mooie zonsondergang in het haventje.
Een mooie zonsondergang in het haventje.

Route

| Gastenboek | Volgende dag