Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Paardenbloem met macro lens
Zaterdag 7 juni 2008
177 km
Bergen - Aurland

Zonnig

Paardenbloem met macro lens
 
29°

We hebben heerlijk geslapen. Marc gaat koffie en thee zetten en ik loop naar de ICA op de hoek. Ze hebben net brood gebakken. Het is voldoende afgekoeld om het te snijden. Het snijden van het brood doe je hier in Noorwegen zelf. De grote winkels hebben een snijmachine staan waar je het brood zelf in moet leggen zodat het gesneden wordt.

Het zonnetje is al op en we eten buiten. We besluiten om Bergen niet meer in te gaan. We hebben er gisteren genoeg van gezien en zoeken de drukte niet meer op. Het is een mooie stad, zeker ’s avond bij de ondergaande zon. Wij laten het nu voor wat het is en gaan op weg.

Mooie plaatjes langs de weg. We laten de zee achter ons en rijden richting de bergen. Omdat we gisteren weinig begrepen van het tolsysteem in Bergen, stoppen we bij het bordje Bom servicestation (GPS N 60,42149 E 5,46358). Het is een benzinestation waar ze blijkbaar ook alles weten over de tol (bom). We vragen de caissière hoe we onze tol kunnen betalen. Hier dus. Er wordt een formulier ingevuld met al onze gegevens en die van de camper en we betalen 15 NOK (zo’n 2 euro) het is het omrijden naar het servicestation bijna niet waard.
Mooie plaatjes langs de weg.

Zo deze tol hebben we betaald nu de tol van Stavanger nog. We raken nergens onze 13 NOK kwijt voor de tol rondom Stavanger. Op het kaartje staat betalen bij een Essostation. Er zijn hier weinig Essostations en die er zijn willen onze centen niet.

We rijden via de E16 door naar Voss. Onderweg stoppen we bij een picknickplaats om even van de zon te genieten. Er ligt een mooi strak meer naast en Marc maakt mooie foto’s. Het water is zo glad dat het een spiegel lijkt.

Net na Voss stoppen we bij de Tvinnefoss. Dit is een grote brede waterval. Omdat het nog steeds erg warm is voelt de waterspray die de waterval opgooit heerlijk koel aan. Ook hier maakt Marc weer veel mooie plaatjes.

Via de Gudvangentunnel van 11,4 kilometer die direct gevolgd wordt door de Flenjatunnel van 5 kilometer komen we in Aurland. Hier zien we een mooie camping liggen. Dat wordt hem. We stoppen bij de ingang. Een briefje op de deur geeft aan een plekje te zoeken en rond 17.00 uur terug te komen.

Tvinnefoss waterval
Tvinnefoss waterval

We zetten de camper neer met uitzicht op de rivier en de koeien die aan de overkant grazen. Luifel uit, stoelen en tafel neerzetten en genieten weer. Marc vangt internet op dus hij kan weer het één en ander aan de site doen.

Nog even genieten van de zon.

Ik ga met een boek genieten van het mooie weer, niet in de volle zon want die is echt te heet.

Ook vanavond wordt het weer een BBQ als avondeten. Volgens de weerberichten misschien wel even de laatste BBQ want morgen wordt het al wat kouder en komt er lichte bewolking.
Na het eten gaat Marc nog verder met de site. Ik ga lekker douchen. Als ik terugkom zie ik een vallende ster waaauuuwww, een gaaf gezicht zeg zo’n lichtflits langs een heldere hemel.

Nog even genieten van de zon.

Ik probeer er nog één te ontdekken en kijk af en toe nog eens naar boven. Helaas het blijft bij die ene. Rond de klok van 24.00 uur gaan we de camper weer verduisteren om te kunnen slapen. Welterusten!

Donkerder wordt het niet.
Donkerder wordt het niet.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag