Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Ons terras.
Maandag 23 juni 2008  
Belland - Hornnes


Ons terras.
   

Vandaag doen we het rustig aan. We hebben de afgelopen dagen meer kilometers gereden dan gepland. Als we veel gas geven zitten we zo in Kristiansand en kunnen we eerder met de boot mee en dat willen we natuurlijk niet.

Het weer laat ons niet in de steek, de zon schijnt. We ontbijten lekker buiten. Na wat luieren maakt Marc de camper buitenom klaar voor vertrek, ik zorg dat binnen alles weer shockproof is. Rond de klok van 12.00 uur vertrekken we.

De omgeving blijft mooi. Iedere dag bergen, meren en zeer mooie uitzichten. Sommige stukken lijken zo op Canada dat we ieder moment een beer verwachten te zien.

Opruimen en weer verder.
Opruimen en weer verder.

Vandaag hebben we geluk want we zien een groot hert grazen op een klein veldje onderaan de berg. Helaas laat de weg het niet toe om te stoppen voor een foto.

We rijden via de 42 richting Evje aan weg nummer 9. Omdat we gisteren zo’n moeite hadden een plekje voor de nacht te vinden zijn we afgebogen naar weg 9 om zo meer kans te maken op mooi plekjes.

Ons plekje voor vannacht.

In Evje parkeren we de camper om eens even op het gemak door het dorp te slenteren. Er zijn verschillende sportwinkels en eigenlijk is hier alles wat je zo’n beetje in een Nederlands dorp terug vindt.

Bij de Kiwi hebben ze Marc z’n favoriete Noorse drinken: Brus med fruktsmak van Best Price. We hebben de afgelopen dagen alle andere merken Brus gekocht maar dit is de lekkerste. Marc laait de kar vol, zo ook nog wat voor thuis!

Ons plekje voor vannacht.

Terug bij de camper kijken we nog even naar de route, we hoeven nog maar 63 kilometer naar de haven. Het 1e mooie plekje wordt dus ons plekje voor vanavond.

Niet ver van Evje vinden we in Hornnes een prachtige camping aan het strand. (GPS N 58,55268 E 7,78408) Er is zelfs nog een plekje voor ons met uitzicht op het strand.

Wanneer de beheerder later die middag komt afrekenen (100 NOK) verteld deze dat er vanavond om 20.00 uur een vreugdevuur is op de punt van het strand. Dit ter ere van de langste dag.

Rond de klok van 20.00 uur wandelen we richting de punt van het strand. Er ligt een grote stapel hout en takken klaar. Om 20.00 uur precies gaat de vlam erin. Samen met de andere campinggasten (veel Noren) genieten we van het vlammenspel.

Na het vreugdevuur lopen we langs het strand terug naar onze camper. Een mooie afsluiting van de dag ook al is het nog lang niet donker!

Ter ere van de langste dag
Ter ere van de langste dag.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag