Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Verroeste ketting in de haven.
Vrijdag 13 juni 2008  
Runde

Zonnig

Verroeste ketting in de haven.
Nederland - Franrijk / 4:1
19°

Gisteren hebben we al besloten dat we ook vandaag op Runde blijven. We hebben een prachtig plekje en tegen de weerberichten in prima weer met de zon.

De jeugdherberg beschikt over een wasmachine waar we tegen betaling gebruik van kunnen maken. Tijd voor een wasje dus. De natte was buiten aan de droogmolen en de zon en de wind doen de rest.

Terwijl de was hangt te drogen en Marc de haven afstruint naar mooi plaatjes, ga ik lekker in de zon zitten met mijn boek. Eerst nog met lange broek maar al snel de korte aan want uit de wind is het toch erg warm.

Lekker lezen!
Lekker lezen!

Zowel Marc als ik houden het zo goed uit en pas tegen een uur of drie gaan we actie ondernemen. We fietsen naar het begin van het eiland. Daar gaan we de klif van de andere kant beklimmen.

Mooie pakhuizen in de haven.

Het pad gaat hier nog sneller en moeizamer omhoog dan aan de andere kant waar we gisterenavond omhaag gegaan zijn. Hier kun je alleen omhoog bij droog weer en als je wat ervaring hebt met bergwandelen want hier en daar is het flink klimmen.

Als we boven komen hebben we direct een prachtig uitzicht over de zee en de hoge klif. De afgronden zijn hoog en als we af en toe over het randje kijken doen we weer snel een stapje terug.

Mooie pakhuizen in de haven.

We komen aan bij de plaats waar we gisteren de papegaaiduikers hebben gezien, nu is er geen één te spotten. Op ons kaartje staat een rondwandeling maar ergens raken we het spoor bijster en lopen we door het sompige veen te zoeken naar het pad. Gelukkig vinden we het weer. De pad loopt op de terugweg door wat ruiger gebeid en is daardoor zwaarder.

Op een gegeven moment worden we moe, het is best een lange trip. Dan komen we weer aan bij het pad dat naar beneden gaat waar onze fietsen staan. Dit is het zwaarste stukje maar het lukt ons om zonder kleerscheuren beneden te komen.

We zijn blij om weer op de fiets te zitten. We hebben tegenwind maar alles beter dan lopen. Marc schiet langs het strand nog een paar mooie foto’s van een paar bijzondere eenden en andere vogels.

Marc maakt plaatjes van vogels.
Marc maakt plaatjes van vogels.

Terug bij de camper lekker eten. Na het eten kijken we de wedstrijd Nederland-Frankrijk. Onze Franse buurman heeft geen TV maar luistert naar de radio, Marc drukt bij ieder doelpunt op de claxon, dat wordt dus vier keer claxonneren want Nederland wint met 4-1.

Weer een mooie dag, voor het Nederlandse elftal en voor ons hier op Runde!

Veel vogels in de branding.
Veel vogels in de branding.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag