Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Alweer van die borden.
Maandag 9 juni 2008
222 km
Nordberg


Alweer van die borden.
Nederland - Italie / 3:0
17°

We zijn vandaag lekker lui en komen heel langzaam op gang. Vandaag voor het eerst een lange broek aan. Er staat wel een mager zonnetje maar de temperatuur is echt een stuk lager.

De schotel staat opgesteld dus we kijken naar het journaal op RTLz. Vandaag blijven we op deze camping staan. Lekker luieren en even geen kilometers maken.

Na het ontbijt en de koffie/thee werken we wat aan de site en lezen een boek.

Waterval "Donfoss" bij de andere camping.

Net na de middag gaan we een wandeling maken naar de rivier. Echt een wandelpad is hier niet dus we lopen langs de weg. Het landschap ziet eruit of er zo een eland kan oversteken. Deze vakantie willen we er echt één zien. In 2005 is het niet gelukt en de twee keren in Canada ook niet.

We speuren de bosrand af maar zien niets. We lopen door tot de brug over de rivier. Het water stroomt hier heel erg hard en heeft door de jaren heen diepe kloven en ketels gevormd in de grote rotsen in de rivier.

Waterval "Donfoss" bij de andere camping.

Aan de overkant zien we nog een andere camping, ook deze ziet er goed uit. We lopen er even overheen. Het valt ons op dat het sanitair van alle campings in Noorwegen, die we tot nu toe gezien hebben, erg schoon is.

We lopen de brug weer over en lopen via een klein pad terug naar de camping. Helaas weer geen eland. Terug in de camper kijken we een film op tv.

Voor het eten gaan we nog even betalen voor de 2e nacht. De dame aan de receptie vraagt terloops of we ‘het grote beest’ ook gezien hebben. Mmmhh, welk groot beest? Ze weet het engelse woord even niet maar we begrijpen al snel dat het om een eland gaat. Nee, niet gezien hoezo?

Er heeft dus twee keer vandaag een eland aan de rand van de camping gelopen en wij hebben hem niet gezien.

In de camper begin ik aan het avondeten en Marc gaat nog even op elandjacht met zijn telelens in de aanslag. Ik bak verse broodjes in onze Colemanoven en net als ze klaar zijn komt Marc terug.

Een grote grijns op z’n gezicht, hij heeft er één gezien. De foto’s vormen het bewijs.

Eindelijk een moose (Elk) gezien.
Eindelijk een moose (Elk) gezien.

De eland liep voor hem de weg over. Hij heeft hem nog even gevolgd en is toen weer terug gekomen naar de camper.

De eland is pas een jaar of twee.

Ook ik wil natuurlijk de eland zien dus we gaan er samen op uit. We kijken en zoeken de bosrand af. Niets te zien. Dan maar wat verder van de weg af het veld in. En ja, we zien hem in een grasveldje staan grazen. Om dichterbij te komen moeten we een slootje over springen. Dat gaat net goed en we houden droge voeten.

De eland merkt ons op en kijkt even om. Daarna gaat hij weer door de knieën en gaat verder met grazen. We hebben genoeg foto’s en laten hem met rust.

De eland is pas een jaar of twee.

Terug in de camper bekijken we direct de foto’s, er zitten hele mooie bij. Eindelijk hebben we dan een eland in de vrije natuur gezien en we hebben het bewijs op foto.

Na het eten maken we ons klaar voor de voetbalwedstrijd Nederland-Italie. Het is een leuke wedstrijd, zeker als Nederland ook nog eens wint met 3-0.

Kortom we hebben weer een prima dag gehad.

Zomaar een plaatje van een tolweg.
Zomaar een plaatje van een tolweg.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag