Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Uithangbord Ribe.
Woensdag 25 juni 2008  
Kristiansand - Ribe

Zonnig

Uithangbord Ribe.
   

We zijn voor de wekker wakker, eigenlijk hebben we nauwelijks geslapen. Ontbijten willen we op de boot doen dus we rijden direct naar de haven. We zijn er net even voor 6.00 uur. Het inchecken is al begonnen.

Vrij snel staan we in de wachtrij voor de boot. Ik zet een keteltje water op voor koffie en thee. Het zal nu nog wel even duren voor we op de boot kunnen. De ketel is nog niet aan fluiten toegekomen als de camper voor ons wegrijd richting de boot. Oeps, Marc…rijden. Ik zet het vuur uit en zet de ketel snel in de aanrechtbak.

De haven is groot en om ons de weg te wijzen fietst er een medewerkers van Masterferries voor ons uit. We zijn de 2e op de boot, nog lekker wat ruimte om op de toch wat krappe boot te kunnen parkeren.

Huisjes in Ribe (Denemarken)
Huisjes in Ribe (Denemarken)

We gaan naar boven en lopen direct de trap op naar het ontbijtrestaurant. We boeken twee keer ontbijt en nestelen ons aan het raam. Op de heenreis hadden we geen ontbijt geboekt en zaten we een dek lager.

Het oude stadje Ribe

We halen eerst onze koffie en thee waar we in de wacht rij niet aan toe gekomen zijn. Even later gaan we naar het buffet en doen ons te goed aan de lekkere verse broodjes, fruit en een toetje. Het is goed dat we al wat gegeten hebben voordat de boot om 7.15 uur wegvaart want al snel zijn we op open zee en neemt de boot de deining van de golven aan.

Op de heenweg hadden we een strakke zee en geen deining, dat is nu wel even anders.

Het oude stadje Ribe.

Als we rondlopen moeten we ons goed vasthouden want de boot schommelt flink. Gelukkig zijn de twee uur zo voorbij en hebben we er weinig last van.

 

Met 124.604 kilometer op de teller van de camper rijden we Denemarken weer binnen, we hebben in Noorwegen 2.988 kilometer gereden. Om niet in de drukte te komen rijden we eerst naar onze overnachtingplaats van ruim drie weken geleden.

We kijken vanaf de hoge duin nog even naar de laatste auto’s die de boot afrijden. De nieuwe ‘lading’ staat alweer klaar voor vertrek naar Noorwegen. Als de drukte is geluwd gaan wij ook op weg…richting huis.

Roll-on / Roll-off
Roll-on / Roll-off

Maar nog eerst even genieten van Denemarken. We hebben nog drie dagen dus rustig aan. Het weer in Denemarken is ons ook goed gezind want de zon schijnt en de temperatuur is heerlijk.

Vuurtorentje van Oddesund.

We rijden de 11 op richting Ribe. Bij Oddesund maken we een korte stop. Marc zet de vuurtoren van Oddesund op de foto.

Het is rustig op de weg en we kunnen rustig doorrijden. We rijden net na de middag Ribe binnen.

Ribe is een oud stadje met een autovrij centrum. We parkeren onze camper op de camperplaats aan de rand van het stadje.

Vuurtorentje van Oddesund.

Te voet verkennen we het stadje. Er staan leuke oude huisjes en het lijkt een beetje op een Deens Heusden. In de binnenstad is het drukker en zijn er veel winkeltjes. We slenteren door de straatjes en genieten van het mooie weer.

Terug bij de camper gaat Marc een dutje doen en ik ga lekker met mijn boek in de zon liggen. We blijven vannacht op dit plekje staan.

Het is leuk vertoeven in Ribe
Het is leuk vertoeven in Ribe.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag