Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Weer voldoende regen
Dinsdag 10 juni 2008
193 km
Nordberg - Kannesteinen


Weer voldoende regen.
 
15°

Vandaag gaan we verder. Rond 10.00 uur rijden we camping af. Het is 13 graden en er schijnt een zonnetje. Hopelijk houden we het droog vandaag.

De weg stijgt direct en na 10 minuten komen we bij een stuwmeer. De weg die we rijden is net opnieuw geasfalteerd en breder gemaakt. Het rijdt dus prima.

Bij het Pollfoss Hotel stoppen we om de Pollfoss te bekijken. We lopen om het hotel heen en komen bij een wilde rivier die zicht een weg baant tussen de grote rotsblokken door. Het water maakt veel lawaai en slaat aan alle kanten tegen de rotsen omhoog. Leuk voor een korte stop.

We rijden verder richting de Gameleveg 258 (de oude weg). Aan deze weg ligt een zomer skistation hier willen we een kijkje gaan nemen.

Pollfoss hotel
Pollfoss hotel

Wanneer we bij de afslag naar de 258 komen, worden we teleurgesteld. De weg is afgesloten voor alle verkeer. Jammer. Ook de weg die we nu rijden, de 15, is mooi. We hebben weidse uitzichten over bergen met sneeuw. Hier en daar ligt een meer waar nu kruiend ijs in de hoeken ligt.

Koud, maar wel mooi!

Het weer slaat om, de wind rukt aan de camper en het zicht is af en toe erg slecht door de regenval. In ieder tunnel zeggen: aan het einde van deze tunnel schijnt de zon! Helaas mag het niet waar zijn en rijden we weer in de regen.

Als we dan uiteindelijk gaan afdalen naar Stryn wordt het weer wat beter en wordt het lichter. De regen stopt er ook mee. We volgen de 15 verder tot aan Maloy. Hier rijden we een hoge brug over. Maloy ligt namelijk op een eiland.

Koud, maar wel mooi!

Vanuit Maloy nemen we de weg naar Kannesteinen. Dit is een steen die door de eeuwen heen een bijzondere vorm gekregen heeft. De weg loopt langs de kust en wordt steeds smaller. Gelukkig komen we geen tegenliggers tegen. Het weer wordt hier nog beter en de zon gaat schijnen.

De weg is doodlopend en aan het einde is een kleine picknickplaats met een pad naar de steen. We parkeren de camper en lopen naar de steen. Het is inderdaad een bijzondere vorm. Marc maakt foto’s.

We besluiten op deze plaats te blijven voor nacht. We parkeren de camper voor de nacht en struinen nog even over de rotsen langs de zee. Het is hier prachtig en erg rustig. Met de verrekijker zijn we in de verte een booreiland. Ook passeren er in de verte een paar grote zeeschepen.

Poseren bij de beroemde Kannestein.
Poseren bij de beroemde Kannestein.

Als we gaan slapen is het weer omgeslagen en blaast de wind de golven hoog op de rotsen. Ook is het weer gaan regenen. In de camper is het lekker, maar buiten wil je nu niet zijn.

Aktiefoto van de Kannestein.
Aktiefoto van de Kannestein.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag