Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Overal schaapjes in de wei.
Zaterdag 14 juni 2008
223 km
Runde - Molde


Overal schaapjes in de wei.
 
18°

Vannacht is Marc eruit geweest om een foto te maken van de mooie lucht. Omdat het niet donker wordt en de zon bijna heel de nacht blijft schijnen zijn er ’s nacht hele mooie rode luchten te zien.

Half vier s'nachts.

Vandaag verlaten we Runde, we zijn het er over eens dat Runde zeker een aanrader is.

Natuurlijk hebben wij heel mooi weer gehad maar ook met minder weer is het tafereel met de papegaaiduikers een bezoek aan dit eiland waard.

De zon schijnt als we via de brug het eiland verlaten. Hier en daar drijven schapenwolken in de lucht. Vandaag rijden we richting Molde.

Half vier s'nachts.

Voordat we de pont opgaan van Hareid naar Sulesund doen we nog wat boodschappen bij de Coop. Voor de overtocht betalen we 109 NOK (we zijn aangeslagen voor 6 meter). Het is best een aardig overtochtje dus we verlaten de camper om op het hoge dek over het Fjord uit te kijken.

Op het bovendek staan vier Fransen met BMW 1200 GS motoren. We maken een praatje met de Fransen. Ze gaan op de motor naar de Noorkaap. Daar willen ze in het monument klimmen en een foto met masker maken als bewijs. Wij krijgen alvast een voorproefje.

Na de pont gaan we via de 61 naar de E39 richting Andalsnes en laten Alesund letterlijk links liggen. Even geen stad voor ons. De E39 voert ons langs fjorden waar hier en daar een zalmkwekerij in ligt.

Een franse viking?
Een franse viking?

Via de 64 komen we bij Afarnes. De pont naar Solsnes is net weg. Bij de Mix, een soort buurtsuperketen waar ook warme snacks verkocht worden, halen we een lekkeren grote hoorn softijs. Het ijs van de Mix is heerlijk en het zonnetje schijnt dus…

Overal zie je water

Het ijsje is net op als de pont komt, We betalen hier 178 NOK. Er staan meterstreepjes op het dek dus de kaartjesverkoper zag dat we net is langer waren dan 6 meter. Helaas.

Als we de pont afkomen rijden we via de 64 naar Molde. Onderweg rijden we over een grote lange brug. In Molde stoppen we bij de Womo 152 (GPS N 62,73928 E 7,21533). Het is een mooie overnachtingsplaats aan de jachthaven. Net achter de jachthaven ligt een mooi strandje waar de Noren genieten van het mooie weer.

Overal zie je water.

We hebben een prachtig uitzicht op de bergen aan de overkant van het water. Daarachter liggen weer hogere bergen met sneeuw op de toppen. Door het weidse uitzicht doet het ons heel erg aan Canada denken. Een prima plaats dus.

Ik ga nog lekker genieten van de zon en mijn boek. Marc struint weer wat rond met de camera om z’n nek.

Net voor middernacht gaat Marc er nog eens op uit om de perfecte plaatjes van de bootjes in de haven te schieten. Het licht is nu optimaal. We zitten hier op bijna 62° noord dus het blijft echt licht. Als Marc terugkomt heeft hij hele mooie foto’s gemaakt.

Mooie plaatjes schieten in de haven.
Mooie plaatjes schieten in de haven.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag