Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Mooi zeilschip in de haven.
Dinsdag 24 juni 2008  
Hornnes - Kristiansand

Zonnig

Mooi zeilschip in de haven.
   

Vandaag de laatste hele dag in Noorwegen. Jammer, we hadden het hier best nog wel een paar weken langer uitgehouden.

Omdat we nog maar zo’n 60 kilometer naar Kristiansand moeten rijden, blijven we lekker nog even hier aan het strand. Ook vandaag schijnt de zon weer. We eten lekker buiten en genieten nog even van al het moois om ons heen.

Pleintje in Kristiansand

Rond de klok van 13.00 uur rijden we de camping af richting Kristiansand. Na een paar kilometer wordt het drukker op de weg en kunnen we goed merken dat we richting een grote stad rijden.

In de Womo gids staat een camperplaats met GPS coördinatoren. Onze Autoroute brengt ons samen met Bert (de TomTom), door de drukke straten van Kristiansand precies naar het plekje. Helaas voor ons treffen we hier geen camper plaats maar een grote bouwput. Waarschijnlijk gaan de huizen die hier komen meer opbrengen dan een paar campers.

Pleintje in Kristiansand.

We rijden wat verdwaald rond op zoek naar een plekje en vinden aan de andere kant van het industrieterrein nog een camper aan. We parkeren ernaast en raken aan de praat. Zij gaan vandaag al op de boot, wij morgen pas. Het blijft nog even onzeker of we hier wel blijven staan voor de nacht.

Als ‘onze buren’  weggaan besluiten wij op de fiets naar het centrum te gaan. Misschien dat we onderweg een beter plekje tegenkomen. Het is nog steeds mooi weer.

We fietsen langs de kust naar het centrum. Het is een mooi tochtje. In de stad parkeren we onze fiets bij de kerk. Die kunnen we altijd terugvinden want de toren steekt hoog boven alles uit.

Via de voetgangerszone verkennen we de stad. Het is een leuke stad met van alles wat. Als we langs de Mac lopen krijgen we toch wel honger. We nemen een menu mee en gaan lekker in het park aan de zee zitten. Af en toe worden we verkoeld door het water dat van het waterkunstwerk af waait in onze richting.

Even lekker zitten bij de fontein.
Even lekker zitten bij de fontein.

We slenteren nog lekker door de staatjes van de stad en gaan dan terug naar de camper. Op onze terugweg ontdekken we een mooi plekje voor vannacht. Er staan al een aantal campers.

Kristiansand Domkirke anno 1884.

Terug bij de camper zet Marc de fietsen erop en we rijden naar de andere parkeerplaats bij het zwembad van Krisrtiansand.

Met een handdoek, boek en nog wat versnaperingen lopen we naar het strandje dat voor het zwembad ligt. De zon is nog warm en met de palmen die in de potten bij het strand staan waan je je in het Caribische gebied. Ik ga lekker in het zonnetje liggen met mijn boek en Marc struint door de jachthaven die een stukje verder op ligt.

Kristiansand Domkirke anno 1884.

ls de zon dan echt weg is, kijken we nog een filmpje in de camper. We gaan vroeg naar bed want morgen gaat om 5.30 uur de wekker. We verduisteren alle ramen om het wat donker te krijgen. De slaap wil niet komen, onze bioklok is in de war.

Jachthaven van Kristiansand.
Jachthaven van Kristiansand.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag