Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Mercedes 180D
Donderdag 5 juni 2008
130 km
Fister - Roldal

Zonnig

Mercedes 180D
 
28°

We worden laat wakker, dat zal wel komen doordat we gisteren nog lang buiten hebben gezeten. Ik ga naar de plaatselijke buurtsuper voor een brood. Ook hier is de suoer niet groot dus geen snijmachine. Terug bij de camper heeft Marc de tafel buiten gedekt. Ik probeer een beetje redelijk sneetjes van het brood te snijden en dat lukt aardig. Het is een heerlijk ontbijtje met zicht op zee.

Na het ontbijt nemen we vers water in en vervolgen we onze weg. Bij Hjelmeland nemen we de pont naar Nesvik (78 NOK). De route is nog steeds prachtig en we hebben mooie ver gezichten over het fjord en de bergen. Bij Sand buigt de 13 af landinwaarts.

De weg loopt nu een stuk langs de rivier de Sulda. We stoppen even om een paar mooie foto’s te maken van het wilde water in de rivier.

Onze volgende stop is bij een paar oude huisjes aan het water.

Stroomt lekker door!
Stroomt lekker door!

Hier is vroeger een soort waterwerken geweest met een rad. Even verderop zien we een oud huis waarvan het dak is ingestort. Het lijkt of het stel op sprong verlaten is. Als we er omheen lopen komen we een paar hele oude auto’s tegen. Zonde dat deze hier zo staan weg te roesten.

Een oud waterwerk

Marc gaat wat verder op inspectie uit en komt kranten tegen van de jaren 50 en 70. Het ligt er hier dus al even verlaten bij.

We volgen de weg verder en komen in een landschap van valleien terecht. Hier tussen de bergen loopt de temperatuur direct weer op naar de 30°. Om de valleien weer uit te komen moeten we veel tunnels rijden.

Bij het plaatsje Hara verlaten we de 13 om door te rijden naar Roldal. Hier willen we op zoek naar een overnachtingsplaatsje.

Een oud waterwerk.

Direct bij het binnenrijden van Roldal zien we in het dal een camping. Die gaat het worden. We rijden de weg af en zien in het veld direct een zelfde LMC camper staan. Zouden het die mensen zijn die we in Duitsland voorbij gereden zijn?

We zoeken een mooi plaatsje en hebben over het veld zicht op het meer en daarachter de besneeuwde bergtoppen. Dit is het ultieme vakantieplekje. Luifel uit, stoelen in het gras, drankje/hapje op tafel en genieten!

Na de BBQ gaat komt de man van de andere LMC richting onze LMC gelopen. Klopt het dat ik jullie in Duitsland gezien heb? Ja! De man stelt zich voor als Phil. Zowel Phil als Marc zijn echte LMC fanaten. Ze raken dan ook niet uitgesproken over alles wat ze al geknutseld hebben aan de LMC. Hij blijkt een LMC Liberty 6700 te rijden. Het interieur van beide campers wordt bekeken. Er worden tips uitgewisseld en e-mail adressen.

De vrouw van Phil en ik maken ook een gezellig babbeltje.

Onze Lmc met zijn grote broer!
Onze Lmc met zijn grote broer!

Marc krijgt een boek over de camper te leen en duikt er direct in. Het ISBN nummer wordt genoteerd en zodra we thuis zijn zal het besteld worden.

Omdat we hier tussen de hoge bergen zitten is de zon wat eerder weg dan gisteren. De temperatuur daalt ook wat sneller maar een beetje verkoeling na de laatste warme dagen is wel lekker.

Het meertje bij de camping.
Het meertje bij de camping.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag