Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Meeuwen genoeg.
Woensdag 11 juni 2008
53 km
Kannesteinen - Fiska


Meeuwen genoeg.
 
15°

We zijn vannacht verschillende keren wakker geworden van het slechte weer buiten. Echt uitgeslapen zijn we dus niet. We gaan snel weer op weg, misschien dat het verder van de kust wat beter weer is.

Als we de 1e bergkam overrijden wordt het weer inderdaad beter. Het is droog en er schijnt een mager zonnetje. We gaan eerst tanken en daarna op weg naar Runde, het vogeleiland.

We rijden de 61 op naar Aheim. Ook dit is weer een mooie weg langs grote meren en groene bergen. De toppen van de bergen liggen in de mist. Als we weer langs de kust rijden zien we een schuur waar er op traditionele manier vis gedroogd wordt.

Even verderop checkt Marc het bijladen van de accu’s. Ze laden te weinig bij tijdens het rijden. Om zeker te zijn dat het goed komt stoppen we bij Statoil. Hier is helaas geen garage aanwezig. De dame verwijst ons naar een garage langs de ‘oude’ weg even verderop.

Mooi gezicht die gedroogde vis.
Mooi gezicht die gedroogde vis.

We gaan op weg en met het plattegrondje van de dame van het tankstation lukt het ons. De buitenkant is niet echt een garage zoals wij in Nederland kennen maar dit moet het zijn. Binnen stappen we een jaar of 30 terug in de tijd maar we worden door een vriendelijke man welkom geheten.

Altijd prijs in de vakantie!

Marc legt het probleem uit en vraagt of de monteur even tijd heeft om ons probleem te verhelpen. Het is net lunchtijd dus als we een half uur willen wachten dan worden we straks geholpen. We lunchen zelf ook even.

Om 12.30 uur is de monteur terug en rijden we de camper achterom naar de garage. Hier is het niet echt hip maar alle hedendaagse apparatuur is aanwezig. Marc rijdt de camper op de brug en hups onze camper gaat de lucht in. Er wordt even samen onder de camper overlegt tussen Marc en de monteur.

Altijd prijs in de vakantie!

De V-snaar is wat slap en wordt aangespannen. Het laden gaat nu beter maar nog niet optimaal. Wat nu? Ik had een paar dagen geleden iets geroken dat ik herkende van de doorgebrande koolborstels van onze boormachine thuis. Marc legt het bij de monteur voor en die haalt de spanningregelaar uit de dynamo. Oeps, één koolborsteltje is bijna weg en de andere is niet veel beter.

De monteur heeft geen spanningsregelaar op voorraad. Hij gaat bellen naar leveranciers. Er kan er één opgestuurd worden en dan is hij er morgen rond 14.00 uur. Dat moet dan maar want zonder het bijladen van de accu’s wordt het wel lastig camperen. Volgens de monteur kunnen we overnachten bij Statoil net voor het dorp.

Dat is dus de pomp waar we naar een garage gevraagd hebben. We rijden terug en vragen binnen waar we kunnen overnachten.

Toch nog een mooi uitzicht.
Toch nog een mooi uitzicht.

Het blijkt dat je beneden bij het water 3 dagen gratis mag kamperen met gebruik van water en elektriciteit. We rijden naar beneden en hebben mooi plekje met uitzicht op het water. Beter kan het niet.  N 62.08581, E 5.57907 Statoil pompstation Fiska. Dit is ons plekje tot morgen 14.00 uur.

Zodra we staan komt er een rode kat om ons te begroeten. De kat laat Marc niet met rust bij het opzetten van de schotel. Uiteindelijk pikt de schotel het signaal ook op dus we hebben tv. Na wat buien komt er ook nog een zonnetje door. Helaas van de komende reparatie maar we hebben een mooi plekje.

Het valt allemaal niet mee, met een knuffelkat!
Het valt allemaal niet mee, met een knuffelkat!

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag