Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Onbekend bloempje
Zaterdag 21 juni 2008  
Amot

Zonnig

Een voor ons onbekend bloempje
Nederland - Rusland / 1:3
 

Vandaag blijven we op dit plekje staan. We hebben gisteren direct voor twee nachten betaald aan de beheerder.

Eendjes voeren

Het weer werkt mee, de zon schijnt en het is redelijk warm. De eendjes worden na het ontbijt getrakteerd op de laatste sneetjes brood. Marc maakt direct gebruik van het moment om de eendjes op de foto te zetten.

Marc haalt de fietsen van de camper. We gaan met de fiets naar het dorp om wat boodschappen te doen voordat we straks gaan luieren bij de camper. De heen weg is prima.

Eendjes voeren.

Alles is bergafwaarts en Marc meet op de TomTom een snelheid van rond de 37 kilometer per uur. Niet slecht! Straks terug zal tegenvallen. Het is goed dat er een bordje ‘Sentrum’ staat anders waren we er zo voorbij gereden. Er zijn twee buurtsupers en een grote winkel waar ze echt alles verkopen, van schoenen tot TV’s.

Marc z’n merk schoenen verkopen ze hier ook en het is uitverkoop. Hij scoort een mooi paar Merrels. Mijn maat is helaas uitverkocht.

Na de boodschappen verzamelen we moed om weer naar boven te gaan. In de laagste versnelling kruipen we moeizaam tegen de berg omhoog. Waar we net nog met 35 km per uur naar beneden vlogen gaan we nu als slakken naar boven, we meten 7 kilometer per uur. Onderweg worden we aangemoedigd door een mooie oranje koe op een snowboard.

Een snowboard koe?
Een snowboard koe?

Na zo’n 15  minuten afzien komt dan de camping in zicht. Zodra we bij de camper zijn, fiets op de standaard en zitten!

Ze worden wel groot met een macrolens.

Vanmiddag houden we vakantie. We luieren wat en lezen een boek. Ondertussen genieten we van de zon. Marc vindt een nieuw studie object : mieren. Ze smikkelen lekker van een paar druppels cola, en zijn hierdoor leuke modellen voor de macrolens.

Na het eten gaan we voetbal kijken. Het Nederlandse elftal verliest, de oranjegekte is dus afgelopen als we thuiskomen.

Ze worden wel groot met een macrolens.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag