Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
We worden vriendelijk begroet.
Dinsdag 17 juni 2008
101 km
Furuhaugli - Holungsoy


We worden vriendelijk begroet.
Nederland - Roemenie / 2:0
 

De dag begint met een mager zonnetje. Vandaag staat er weer een wandeling op het programma. Het is een wandeling door een vogelgebied (Fokstumyra natuurreservaat).

We rijden een klein stukje (voor Noorse begrippen) en rijden via het erf van een boer het karrenpad op naar het startpunt van de wandeling. We moeten zelf een hek openen en sluiten en rijden met de camper tussen de schapen door naar de parkeerplaats.

Het weer ziet er dreigend uit dus we nemen voor de zekerheid de regenjas maar mee. We steken het spoor over (uitkijken want er rijden hier soms nog treinen) en beginnen aan de wandeling. Het is een drassig gebied en we lopen op een boardwalk.

We horen heel veel vogels maar zien er maar weinig. We speuren de kleine berkenbomen af en zien dan een mooi vogeltje met een blauwe borst. Na een half uur lopen komen we bij de uitkijktoren. Boven aan gekomen zien we wat meeuwen maar verder niet echt aparte vogels.

De boardwalk door het natuurreservaat.
De boardwalk door het natuurreservaat.

Door al het water om ons heen zijn hier heel veel muggen. Zolang we lopen laten ze ons met rust maar als je stopt dan weten ze je gelijk te vinden. We stappen daarom ook stevig door.

Dit is de "Bluethroat"

Na de boardwalk loopt het pad door een sompig moerasachtig gebied. We moeten goed kijken waar we lopen om niet weg te zakken in de blubber. Het weer slaat om en het gaat wat regenen. De regenjassen aan. Zodra de druppels ophouden trekt Marc hem snel uit.

Of het het weer is weten we niet maar echt bijzondere vogels komen we niet meer tegen. Na ruim tweeënhalf uur wandelen komen we aan bij de camper.

Dit is de "Bluethroat"

We rijden door naar Dombas en doen daar wat boodschappen. Bij Otta rijden de 15 op richting Vagamo. Gelukkig wordt het weer beter en laat de zon zich regelmatig zien. Net voordat we de 51 op gaan naar Fargenes vinden we een mooie eenvoudige camping. (GPS N 61,86271 E 9,21245) We worden welkom geheten door een Nederlandse man. We betalen 100 NOK en gaan op een mooi plaatsje aan het water staan.

Omdat het Nederlandse elftal vanavond moet voetballen gaat Marc eerst aan de slag met de schotel. Gelukkig is dat zo gepiept. Later op de avond kijken we de wedstrijd. Nederland wint weer!

Een vlak plaatsje aan het water
Een vlak plaatsje aan het water.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag