Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Zondag 21 Juni 2009

Zondag 21 juni 2009  
Ossiach - Freistritz im Rosental


Zonsopkomst Ossiacher (06:00)
   

Als we wakker worden is het droog. We ontbijten buiten in het zonnetje en ruimen daarna op om te vertrekken.

We rijden terug naar Feldkirchen om daarvandaan via de 91 naar het zuiden te rijden. Onze bestemming is de Tscheppaschlucht en daarna door naar een Acsi camping.

Een paar kilometer voor de Loiblpass (waar aan de andere kant Slovenië ligt) zien we de parkeerplaats van de Tschleppaschlucht. Het is nog niet druk, dat hadden we eigenlijk wel verwacht nu het zondag is. Maar we hebben iets te vroeg geroepen want voordat we onze wandelschoenen aan hebben loopt de parkeerplaats al redelijk vol.

Via een loop brug over de doorgaande weg dalen we aan de andere kant van de weg via een wandelpad het bos in. Het pad wordt al snel vrij snel slechter en is vrij steil. Onderaan de berg wordt het pad weer vlak en loopt het langs een snelstromend riviertje.

Het begin van de Tscheppaschlucht.

Bij ieder bocht verwachten we de ingang te zien. Maar het duurt lang voordat we bij de ingang komen. We hebben zeker al een half uur gewandeld als we de ingang zien. Met onze Karintëcard mogen we zo doorlopen.

Ook nu duurt het even voordat we bij de daadwerkelijke schlucht komen. Er liggen direct houten vlonders en trappen. Ten opzichte van de andere schluchten en klammen is deze vrij breed maar moeten we veel meer stijgen met trappen, er is eigenlijk geen vlak stukje bij.

Via een houten brug steken we de schlucht over. Het water stroomt nu ver onder ons en wij stijgen nog steeds. Op sommige plaatsen zien we het water niet meer. Er volgen weer vele trappen en vlonders.

Lies op stalen trap langs de schlucht.

Op een gegeven moment moeten we kiezen welke richting we op gaan. We hebben drie mogelijkheden en we weten niet goed wat we moeten kiezen. Op het infobord zien we wel dat er aan het einde van ieder pad een mogelijkheid is om met bus (bij de prijs inbegrepen) terug naar de parkeerplaats te rijden.

Wij kiezen het pad van ‘Deutsche Peter’. Dit pad loopt nog tot het einde van de schlucht en dan verder naar een herberg van, hoe kan het ook anders ‘Deutsche Peter’.

Aan het einde van de schlucht moeten we het water weer oversteken. Nu via een gegalvaniseerde loopbrug met wenteltrap die onder de ‘Teufelsbrücke’, (de brug waar het hedendaagseverkeer over gaat) doorgaat. Als we eenmaal op de hoogte van de stenen ‘Teufelsbrucke’ zijn lopen we via een hangbrug naar de overkant.

Wenteltrappen bij de teufelsbrucke.

Hier kiezen we voor het pad naar ‘Deutsche Peter’. Dit pad loopt hogerop de berg parallel aan de weg tussen de bomen door. Gelukkig want het begint wat te regenen.

Aan het einde van het pad staat dan de herberg van de ‘Deutsche Peter’. Deze herberg staat hier al sinds 1200 jr n Chr. Inmiddels is het een restaurant waar inderdaad nog een aantal kamers zijn om te overnachten. Omdat de bus hier pas over dik een uur langs komt om ons weer naar de parkeerplaats te brengen, besluiten we hier maar lekker iets te eten.

We bestuderen de kaart. Wat zal lekker zijn, voor vegetariërs hebben we de afgelopen twee weken nog niets kunnen vinden.

Samen op de foto halverwege de hangbrug.

Maar op deze kaart staan spinazieknudels met een salade en Parmezaanse kaas. Dit lijkt me wel wat. Marc gaat voor een uitsmijter. Het eten op de borden van de gasten om ons heen zien er goed uit, we zijn benieuwd. Als de ober ons eten brengt zien we gelijk dat we geen slechte keuze hebben gemaakt. Marc heeft een heerlijke uitsmijter met dikke ham van het huis en mijn salade en knudel zijn ook zeer smakelijk.

Na het eten lopen we naar de bus, deze is 10 minuten te vroeg. We zijn de 1e in de bus. Marc denkt niet dat het druk zal worden maar nog geen 10 minuten later zit de bus propvol en moeten er zelf mensen staan. Iedereen uit de ‘Deutsche Peter’ moest met de bus mee. Het restaurant zal nu wel leeg zijn!

De bus brengt ons terug naar de parkeerplaats. We rijden vanaf de parkeerplaats noordwaarts op de 91. Bij de kruising met de 85 rijden we richting Feistritz im Rosental naar Camping Juritz.

Je loopt onder een boog van rots door.

Volgens de TT moeten we in Feistritz  rechts af een klein weggetje in. Het weggetje is smal en we hopen maar dat we geen tegenligger tegenkomen. Als we denken dat we echt fout zitten komen we bij een restaurant met daarachter een mooie camping. We worden heel hartelijk ontvangen en de camping ziet er netjes uit met zelfs een zwembad. We vinden een mooi plekje met zicht op het Karawankagebergte.

Het weer is inmiddels droog en de zon schijnt. Voor het avondeten kiezen we weer voor de BBQ. Na een poosje gaat het helaas regenen, we zetten de BBQ onder de luifel en we kunnen verder eten.

Een mooie waterval die zich al eeuwen lang door de rotsen snijd.

Overnachting Camping Juritz N46,52897 E14,17327

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli