Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Zondag 14 Juni 2009

Zondag 14 juni 2009  
Westendorf - Hopfgarten / Itter

Zonnig

Zomaar, langs de route
   


Na het ontbijt verlaten we de camping en rijden we Westerdorf uit naar het Windau Tal. Daar begint een wandeling die we graag willen lopen, Rondwandeling Rotwand Windau Tal, die we op internet bij www.superfamilie.nl hebben gevonden. Bij Rettenbach staat een tolhuisje en moeten we € 4,- tol betalen voor de camper. Omdat het nog zeker 9 kilometer rijden is naar het begin van de wandeling betalen we de tol en rijden het weggetje wat langs de Windauer Arche loopt uit.

Alleen de uitzichten onderweg is het rijden van dit weggetje al waard. Onderweg komen we verschillende fietsers en wandelaars tegen. De weg is niet breed en elkaar passeren is soms een beetje passen en meten. Na een paar kilometer houdt het asfalt op en wordt de weg onverhard.

Als we naar ons idee het begin hebben gevonden parkeren we de camper en maken ons klaar voor de wandeling. Voor vertrek smeren we ons nog even goed in met zonnebrandcrème. De zon staat namelijk hoog aan de hemel en schijnt fel. We gaan op pad. (Alt. 1175 Mtr)

De weg langs Windauer Arche is prachtig.

We komen er na 2,5 kilometer achter dat we toch te vroeg zijn gestopt en dat er verderop echt de laatste parkeerplaats is waar de rondwandeling daadwerkelijk begint. We lopen daar direct het bos in wat een heerlijke verkoeling geeft. De wandeling loopt langs de rivier "de Archer" en hier en daar steken we we die ook over met een bruggetje of stapstenen.

We stijgen flink en als we even uit de schaduw van de bomen komen voelen we dat het erg heet is. We pauzeren regelmatig even maar kunnen niet gaan zitten want overal lopen reusachtige mieren op de grond en op de stenen.

Net voordat we het bos uitlopen vinden we een stukje steen zonder mieren. Hier gaan we even lekker zitten en smeren ons nog een keer goed in met zonnebrandcrème. Straks lopen we in de volle zon over de alm en dan hebben we geen schaduw meer.

Na het hekje houd de beschutting op.

Na de pauze lopen we het klaphekje door waar het pad de alm op gaat. Hier staat direct om de hoek achter de laatste boom een bankje ;-). (Alt. 1500 Mtr.)

Het pad gaat weer flink stijgen. We zien de boerderij bovenop staan, daar moeten we naartoe. Als onze info klopt kunnen we daar lekker iets drinken in de tuin van de boerderij. We moeten nog even flink zwoegen om boven te komen. Het laatste stukje tussen de koeien door.

Eenmaal op het erf worden we omsingeld door een kudde geiten die zich te goed doen aan het verse gras. De tuin van de boerderij is afgeschermd voor de geiten en koeien door een hek.
Daar bovenop staat ie !

Als we in de tuin lopen gaat het raam van de boerderij open en kunnen we iets bestellen. Marc gaat voor een lekkere bak sterke koffie en ik neem Schiwasser. Het smaakt heerlijk. We zitten lekker op de picknickbanken en genieten van het mooi uitzicht. (Alt. 1597 Mtr.)

We zouden hier best wel een paar uur kunnen zitten maar we moeten ook nog een keer terug naar de camper dus we gaan weer verder. We lopen het nu via een onverharde weg nog verder omhoog, hier is geen schaduw meer en het is nog steeds erg warm. We zijn blij dat er langs de weg geregeld een waterbron te vinden is waar we wat verkoeling zoeken.

Bij de bron genaamd "Schreier bründl" (Alt. 1658 Mtr.) staan wandelborden en wij gaan hier links de berg af. Hier begint het dalen en dat is op sommige stukken heel sterk.

Prachtig vergezichten vanaf de wandeling.

Er is gelukkig wel weer schaduw van de bomen. Het dalen is niet overal even makkelijk, er liggen veel losse stenen en stukken van het pad zijn weggeslagen door eerdere regenbuien of waterstromen.

Als we dan eindelijk beneden zijn moeten we nog even de 2,5 kilometer terug lopen naar de camper. Als we na 14 Km ( en 4 uur verder) bij de camper aankomen trekken we de schoenen uit en laten we onze voeten afkoelen in de stromende beek met koud water. Da’s lekker zeg!

We rijden met de camper terug naar de doorgaande weg en gaan via de B 170 naar Hopfgarten / Itter waar de Terrassen Camping Schlossberg ligt.

De Johannes Bründl waterbron

Op de camping worden we vriendelijk ontvangen. We krijgen een plattegrond en mogen een plaatsje uitzoeken. We lopen wat rond en vinden al gauw een mooi plekje. We melden het nummer bij de receptie en installeren de camper.

Ook hier is het nog steeds erg warm. Voordat we gaan eten bij het restaurant van de camping besluiten we een duik in het zwembad te nemen. Het water is heerlijk en we koelen lekker af.  Na onze duik gaan we eten op het terras van het restaurant.

We maken nog even een avondwandeling en zitten daarna tot 23.00 uur buiten voor de camper. Het was weer een hele mooie dag met een pittige wandeling.

We worden al opgewacht.

Overnachting Terrassen Camping Schlossenberg N47,46628 E12,13950

Een super wandeling.

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli