Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Dinsdag16 Juni 2009

Dinsdag 16 juni 2009  
Hopfgarten / Itter - St. Veit im Pongau


Overal grote tarwe velden.
   


Vannacht heeft het wat geregend. Maar als we gaan ontbijten is het weer droog buiten. Bij de laatste hap gaat het helaas weer wat druppelen. We maken ons klaar voor vertrek.

We volgen de 170 richting Worgl en op de 178 rijden we oostwaarts richting St. Johann in Tirol. Hier zijn we al eerder langs gereden. We stoppen bij de Mc Donalds voor een up-date van de site en het lezen van de e-mail en het gastenboek.

Het weer is wat onstuimig en we hebben met regelmaat een buitje. We blijven de 178 volgen tot Lofer, daar gaan we de 311 op richting het zuiden. Bij Weissbach stoppen we op de parkeerplaats van de seissenbergklamm. Het regent nog steeds en we twijfelen of we de klamm wel moeten gaan lopen.

Naast de parkeerplaats is een buurtsuper. Daar halen we lekkere verse broodjes en lunchen in de camper met de hoop dat het weer een beetje beter wordt. We hebben geluk na de lunch is het droog. We trekken onze wandelschoenen aan, nemen een paraplu mee voor de zekerheid.

Het blijft maar regenen.

De eerste paar honderd meter lopen we door het kleine dorpje en volgens de bordjes naar de klamm. Aan het einde van het dorp komen we bij een restaurant met een kassa. We moeten € 3,50 p.p entree betalen voor de klamm.

Na een kort grindpad langs de rivier gaat het pad verder over houten bruggen en trappen. We stijgen snel en krijgen om iedere bocht weer een mooi uitzicht op het woeste water. Op sommige plaatsen zijn er watervallen die met geweld in de in rotsen uitgesleten ketels storten. Er is zelfs een plaats waar we moeten bukken om onder de rots door te kunnen die over de houten loopbrug hangt.

Boven aan de klamm komen we uit in het bos. We kunnen via dezelfde weg terug of iets verder door het bos wandelen en dan via een landweggetjes terug lopen naar het dorp. We kiezen ervoor om via de klamm terug te gaan. Vanaf de andere kant kijken we er dan toch weer anders tegen aan en kunnen we de vele treden afdalen.

Het is een prachtige klamm om te wandelen en het is zeker aan te raden om heen en terug door de klamm te wandelen. Mits het niet te druk is.

De houten paden volgen de gang van de rivier.

De houten bruggen en trappen zijn op heel veel plaatsen erg smal om elkaar te kunnen passeren.

Terug bij de camper zakken we de 311 verder af naar het zuiden via Saalfelden naar Zell am See, een leuke plaats aan de Zellersee. We passeren de toegangsweg voor de Gross glockner Hochalpstrasse. Deze zullen we later in de vakantie vanaf de andere zijde rijden.

We blijven de 311 richting het westen volgen en hebben onderweg mooi uitzichten. Bij St Veit (in Pongau) gaan we de 311 af en rijden links richting het dorp en naar +/- 200 meter komen we bij de Sonneterrassen Camping.

De receptie is gesloten, we kunnen volgens een andere campinggast gewoon een plekje zoeken en rond de klok van 19.00 uur, als de receptie open is inschrijven. We lopen eerste even over de camping. Hij is niet groot maar ziet er gezellig uit en het sanitair is uitermate luxe.

Sommige stukken zijn donker en smal.

We vinden een mooi plekje op het laatste en hoogste terras van de camping. Vanaf onze plek kijken we in de verte op de hoge bergen met hier en daar nog sneeuw op de toppen. Het weer is inmiddels goed opgeklaard en het is warm geworden. We gaan lekker in de schaduw onder de luifel zitten. Het is erg rustig op de camping. We denken dat dit er eentje wordt voor twee nachtjes.

We blijven na eten tot bijna 23.00 uur buiten onder de luifel zitten. Het was weer een heerlijke dag die na regen toch veel zon kreeg.

Direct aan het begin van de klamm lijkt het net een film van Indiana jones!

Overnachting Sonneterrassen Camping St Veit N47,32494 E13,16710

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli