Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Vrijdag19 Juni 2009

Vrijdag 19 juni 2009  
Hinterlasa - Ossiach

Zonnig

Echte edelweis
   

We willen graag de Nockalmstrasse rijden, omdat het morgen zaterdag is verwachten dat het dan drukker zal zijn dan vandaag. We besluiten daarom dit mooie plekje vandaag al te verlaten en de Nockalmstrasse te gaan rijden.

Als we de camping af rijden zien we nog een nestje met kleine katjes in de zon in het gras liggen. Via de 95 rijden we terug naar Mautendorf. Daar gaan we de 99 op naar het zuiden. De weg gaat direct de Katschberg op en die is vrij stijl. Na de Katschberg volgen we de 99 tot aan Kremsbrucke daar gaan we richting de Nockalmstrasse die bij Inerkrems begint. De pass kost € 18,- maar is gratis met de Karintiëcard. Omdat we deze nog niet hebben ( we zijn vandaag van Slazburgerland Karintië in gereden) gaan we op zoek naar een verkoopadres.

We worden nagekeken als we wegrijden.

Omdat we niets kunnen vinden gaan we het maar even vragen bij het tolhuisje van de pass. De dame verwijst ons naar hotel berghof in het volgende dorpje "Kremsbrucke". We rijden dus een stukje de pass voorbij en komen bij het hotel. Hier kunnen we inderdaad de card kopen. (per persoon € 36,- voor 12 dagen)

We rijden weer terug naar het begin van de pass op 1500 meter en mogen met onze nieuwe Karintiëcards doorrijden zonder te betalen. Met de card kunnen we de komende 12 dagen verschillende attracties bezoeken.

De Nockalmstrasse heeft 52 haarspeldbochten en in ieder bocht staat het nummer vermeld. Bij bocht drie maken we een stop om alles in de camper nog even goed vast te zetten voor de volgende 49 bochten. Volgende keer maar op de motor, dan hoef je niks vast te zetten. ;-)

Het is een aardige klim voor het campertje!

De weg stijgt flink en de uitzichten worden mooier en we kunnen bij iedere bocht verder wegkijken. Het is niet druk en we hebben maar weinig tegenliggers. Op de infofolder die we gehad hebben is te zien welke hutten (vaak een restaurant of cafe) die langs de weg liggen op welke hoogte liggen. We komen al snel boven de boomgrens. En bereiken de top (denken we) bij de Parkplatz Eisentalhöhe op 2042 meter.

We parkeren de camper en wandelen wat rond. We maken foto’s van mooie bloemetjes en de uitzichten. Vooral de uitzichten zijn prachtig, de lucht is blauw met hier en daar een klein wit wolkje en dan de groene bergen. Op de parkeerplaats staan ook motoren en Marc zegt dat hij hier ook wel een keer op de motor naar toe zou willen.

Als we verder rijden daalt de weg sterk en we zijn nog lang niet bij bocht 52. We rijden ergens rond bocht 25 als de weg weer sterk begint te stijgen.

Het hoogste punt op de eisentalhöhe.

Als we dan nog eens goed de infofolder lezen zien we dat deze strasse twee passen beslaat en dat we nu dalen naar 1481 meter en daarna weer gaan stijgen naar 2024 meter om dan weer te dalen naar 1095 meter.

Het eerste deel van de strasse komt snel boven de boomgrens, het tweede deel rijden we naar beneden veelal tussen de bomen en duurt het ook weer even voordat we uit de bomen zijn. Op de top van de tweede pass staat de Glockenhütte. Weer een restaurant. Hier maken we ook een kleine wandeling rondom de top en maken wat foto’s. Voor de deur van het restaurant staat een houten motor, Marc kan het niet laten en wil toch even het motorgevoel hebben ;-).

Na deze top gaan we weer dalen en zien we uiteindelijk haarspeldbocht 52 voorbij komen.

Marc Flintstone op zijn motor.

Dat was dan de laatste voordat we weer op de doorgaande weg komen. We rijden de 95 naar Feldkirchen. Het is nog steeds erg mooi weer en warm. Omdat we geen BBQ vlees voor Marc hebben gaan we in Feldkirchen op zoek. Helaas de Oostenrijkers zullen waarschijnlijk alleen maar worstjes op de BBQ doen of niet BBQ. We slaan dus maar wat verschillende soorten worstjes in.

We rijden door naar Ossiach waar we op zoek gaan naar een mooi plaatsje in de buurt van de Ossiacher See. Een lekkere duik zou wel lekker zijn in deze hitte. Bij Ideal Camping Lampelle nemen we een kijkje. Het is een vrij grote camping, eigenlijk niet helemaal wat we zoeken. We lopen wat rond en vinden op een ´vergeten´ veldje een prachtig plekje aan het water. We besluiten daarom toch maar hier te blijven.

De camper installeren we en ik neem een lekkere duik in het meer. Het water is heerlijk en ik koel goed af.

We hebben een mooi plekje aan het water

Na de duik gaan we nog even lekker in de zon zitten. Als het etenstijd wordt zien we de lucht betrekken en lezen we op de Oostenrijkse teletext dat er buien aankomen. Dat wordt dus geen BBQ.

We ruimen buiten alles op en gaan naar het restaurant boven aan de weg. We zitten nog maar net onder de luifel als de regenbui begint. Er valt een behoorlijke bui. Als we na het eten weer naar de camper lopen regent het nog steeds. Jammer het was vandaag heel de dag mooi weer maar eigenlijk was het ook te warm.

Omdat we toch wel een heel mooi plekje hebben besluiten we dat we morgen hier blijven staan.

Een mooi uitzicht over het Ossiacher meer.

Overnachting Ideal Camping Lampelle N46,68273 E13,99844

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli