Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Woensdag 17 Juni 2009

Woensdag 17 juni 2009  
St. Veit im Pongau

Zonnig

Vandaag wasdag
   


Als we wakker worden staat de zon al flink te branden. Ik haal de broodjes op die we besteld hebben bij de receptie. We eten voor de camper in de schaduw want de zon is al erg warm.

We hebben gisteren al besloten dat we vandaag op deze camping blijven.  Er is een prachtige wasruimte met wasmachines en de zon schijnt vandaag, dus een mooie dag voor de was. Ik ga met de was aan de slag en Marc zorgt ervoor dat er waslijn gespannen wordt.

De was duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 3 per was. Ik was twee trommels en we hebben net genoeg lijn om alles te drogen. We zitten lekker onder de luifel in de schaduw want in de zon is het echt te warm. Marc is met de laptop in de weer en ik lees een boek. De was droogt ondertussen snel.

Omdat we toch wel iets willen ondernemen lopen we de camping af richting het dorpscentrum St Veit. De bordjes wijzen ons links de camping af. We lopen eerst een stukje over een b-weggetje. De bordjes wijzen ons al snel links omhoog het bos in. Het pad loopt hier bijna loodrecht naar boven.

Het is erg warm in het open veld.

Direct een aanslag op onze kuiten. Eenmaal boven hebben we een prachtig uitzicht. Het pad loopt verder via een weiland en de boomgaard van een boerderij. In de boomgaard staan ook kersen bomen, hier en daar proeven we er één. Ze zijn lekker!

Als we verder lopen hebben we geen schaduw meer van het bos of de bomen in de boomgaard en wordt het erg warm. We zijn blij dat er een windje waait want anders was het niet te doen (denken we). We komen bij een oud boerderijtje met hoog gras in de velden er omheen.

Daar zien we ineens twee grote oren boven het gras uitkomen. Een haas? Nee daar zijn de oren net weer iets te groot voor. Als we nog eens goed kijken en stil blijven staan zien we de oren verder omhoog komen en ze zitten op het hooft van een hertje. Als het hertje ons ziet duikt het weer naar beneden.

We lopen op het gemak verder en komen een stuk verder langs een heel mooi groot gebouw, het lijkt wel een soort buitenpaleis. Als we er dichterbij komen zien we dat het een ziekenhuis is. Achter het oude stuk is een moderne vleugel gebouwd.

Het ziekenhuis van St. Veit

We lopen verder en komen al snel in de bebouwde kom van St. Veit. We hadden niet verwacht dat het dorp zo groot zo zijn.

Er zijn zelfs een paar winkels en alles ziet er erg gezellig uit. We kopen bij de bakker een lekker broodje en gaan in de schaduw zitten om het op te eten.

Na de korte stop lopen we verder door het dorp en zoeken het pad naar de camping. Marc vraagt het een boer aan de rand van het dorp. We moeten door het weiland en dalen daar net zo snel als we in het begin gestegen zijn. We moeten er dus flink de rem op gooien om niet naar beneden te rennen. Niet lang na de sterkte daling staan we weer voor de camping. Een leuke wandeling al was het wel erg warm.

De kerk met begraafplaats van St. Veit.

De was is droog dus die gaat de kast weer in. Als we alle was opgeruimd hebben steken we de BBQ aan. Als toetje eten we marshmallows die we aan de spies boven de BBQ warmen.

Het is een heerlijke dag geweest!

St. Veit gezien vanaf het wandelpad.

Overnachting Sonneterrassen Camping St Veit N47,32494 E13,16710

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli