Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Donderdag 18 Juni 2009

Donderdag 18 juni 2009  
St. Veit im Pongau - Hinterlasa

Zonnig

De pauw bij de camping.
   

Rond de klok van 10.00 verlaten we de camping. Bij de 1e Mac Donalds die we tegenkomen werken we de site bij en checken de e-mail.

We rijden daarna de 311 verder richting Bischofhofen, dan via de A10 en de 320 richting Radstad. In de informatieboekjes staat dat Radstad een mooie historische stadje is.

Marc rijdt de camper naar de parkeerplaats voor de bussen. Onze camper is vaak net iets te lang voor een gewoon parkeervak. De camper wordt geparkeerd en we lopen richting het stadje.

Op de hoek staat een stukje oude muur met een hoektoren. We lopen verder en zoeken naar het oude. Na de muur en de toren op de hoek komen we eigenlijk niets meer tegen. We lopen nog een stukje verder maar er is verder echt niets interessants te vinden.

De historische toren van radstadt

We zijn waarschijnlijk een beetje verwend met al het oude wat we door de jaren heen al gezien hebben, maar dit stadje heeft voor ons niet echt iets bijzonders. We lopen dan ook weer snel terug naar de camper. Eigenlijk is het ook te warm om in een stadje te slenteren.

Na het bezoekje aan Radstad rijden we de 99 op de ‘Radstadter Tauernpass’. De camper moet er ook op deze pass weer flink aan trekken maar we komen goed boven. Boven op de pass is het skigebied "Obertauern". We maken een korte stop, maar alles is gesloten. Het winterseizoen is voorbij en het zomerseizoen (voor de wandelaars) is nog niet begonnen.

Via Mauterndorf rijden we verder naar Tamsweg. Hier zit volgens onze info een SVR (Stichting Vrije Recreatie) camping bij de boer.

Hoofdstraat Obertauern.

Marc zet het adres in de TT en we rijden dwars door Tamsberg om zo aan de andere kant van de leuke dorp via een kleine bergweg omhoog te rijden. De TT blijft ons naar boven sturen, we passeren menige boer maar geen camping.

We rijden toch maar verder en zijn blij dat we geen tegenliggers hebben want de weg wordt wel erg smal. Als we denken zo’n beetje de laatste boer te hebben bereikt gaan we toch maar verder op onderzoek uit en bellen aan.

Nee, op deze berg geen SVR boer we hebben een ‘vals’ adres. Het moet geen Lasaberg zijn maar alleen Lasa en dat ligt net aan de andere kant van het dorp op een andere berg!. Dus we rijden de hele berg weer af door het dorp en aan de nadere kant de volgende berg weer op.
Wel prachtige uitzichten van de route!

Daar vinden we boven op de berg in het gehuchtje Hinterlasa de SVR boer. We worden vriendelijk ontvangen en mogen een plekje uitzoeken op de camping, we zijn de 2e gast dus druk is het er niet en nog plek zat.

We kiezen een mooi plekje met uitzicht op de bergen om ons heen. Omdat we zelf ook op een aardige berg staan lijkt het net of we op het topje van de wereld staan. Het is hier prachtig, het uitzicht en vooral de rust. We horen niets anders dan stilte en hier en daar een vogel of een wesp die voorbij komt gezoemd. Soms wordt de stilte onderbroken door de roep van de pauw of het balken van de ezel die bij de boer op het erf lopen.

De temperatuur loopt weer flink op en we kunnen bijna niet in de zon zitten. Om wat af te koelen gaan we achter de camper zitten waar schaduw is en een beetje wind waait.

Een wesp op een bloemetje.

Bijna saai maar ook vanavond gaat de BBQ aan.

Weer een prachtige dag.

Het uitzicht van onze camperplaats.

Overnachting SVR camping Peterbauerhof Gerard Zehner Hinterlasa (vlak bij tamsberg) Boer is bekend van de Oostenrijkse Boer Zoekt Vrouw, en heeft nu een vrouw en een tweeling!.

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli