Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Zaterdag 13 Juni 2009

Zaterdag 13 juni 2009  
Walchsee - Westendorf

Zonnig

Mooie kerkklokken.
   

Als we wakker worden is de regen wel opgehouden maar het is nog bewolkt. We ontbijten binnen en het weer klaart wat op.

Vandaag gaan we naar Westendorf, Marc is daar in zijn heel jonge jaren eens geweest en wil kijken of het pension van toen er nog is. Hij herinnert zich nog een paar details en met deze gegevens gaan we proberen het te vinden. Een zoektocht op internet, toen we nog thuis waren leverde helaas niets op.

We rijden over de 176 door boerendorpjes en op sommige plaatsen zeer slecht wegdek naar St. Johann in Tirol. Onderweg komen we verschillende koeien tegen van hooi en stro met grote pakken melk erbij. Marc zet er één op de foto.

Hooikoe of koeienhooi.

In St. Johann parkeren we de camper en lopen het dorpje in. Volgens de reisboekjes van de ANWB zijn hier mooie beschilderde gevels. Zodra we het voetgangersgebied inlopen zien we verschillende mooie gevels. In het midden staat een mooie kerk die we bezoeken. De kerk heeft een prachtig interieur en vooral het plafond is zeer mooi beschilderd.

Na het bezoek aan de kerk lopen we nog wat in de winkelstraatjes rond en Marc scoort twee blouses van zijn favo merk, beide in de uitverkoop. En iedereen altijd maar zeggen dat dames goed kunnen shoppen, dit is al de tweede vakantie op rij dat we iets voor Marc kopen. In Brighton  drie paar schoenen en nu twee blouses!

We rijden verder naar Kitzbudel waar we boodschappen doen, morgen is het zondag dus nu kan het nog even. Net voor de stad gaan we rechts richting Westendorf.

Prachtige kleuren en schilderingen in St. Johann.

Het is een mooie weg om te rijden en we hebben prachtige uitzichten. We rijden eerst naar de camping en zijn van plan om daarvandaan naar het dorp te lopen. Bij de camping aangekomen zien we dat de receptie pas om 15.00 uur weer open gaat. Omdat we niet echt zin hebben om hier bijna twee uur voor de poort te staan gaan we met de camper naar het dorp.

Aan de rand van het centrum is bij de gondelbaan een grote parkeerplaats waar we de camper met gemak kwijt kunnen. Het veld voor de parkeerplaats wordt door parapenters gebruikt om te landen vanaf de top van de berg bij Westendorf. Het is een prachtig gezicht al de gekleurde schermen in de lucht. We blijven even kijken naar verschillende vluchten en landingen.

Even later lopen we het dorp in op zoek naar Haus Holland, het pension waar Marc lang geledenmet zijn ouders is geweest, als het nog bestaat.

Prachtige kleuren van de schermen.

We lopen wat rond en zoeken wat maar kunnen geen Haus Holland vinden, wel de tennisbaan waar Marc in zijn jonge jaren Wienersnitzel gegeten heeft. We vragen het aan een oude vrouw die de planten op haar balkon water geeft. Ze is stokoud (en stokdoof) dat ze Marc niet kan verstaan. Even wachten, ze komt naar beneden. Even later gaat de voordeur open en als Marc dan extra hard praat verstaat ze hem. Ja, ze kent Haus Holland en legt Marc uit hoe er te komen.

We gaan op pad maar kunnen met de aanwijzingen van de oude vrouw nog niet direct Haus Holland vinden. Maar als de vrouw het kent dan moet het nog bestaan of zou ze het nog weten van jaren geleden? Marc vraagt het nog maar eens aan iemand, nee die kent geen Haus Holland maar wel Haus Martha waar Nederlanders wonen. We gaan daar dan maar op af, en ja hoor. Dit is voormalig Haus Holland, in 1985 overgenomen door andere eigenaren Haus Martha genoemd. Wel bijzonder dat de oude vrouw dus na 24 jaar nog wist dat er een Haus Holland geweest was.
Haus Holland heet nu Haus Martha.

Inmiddels is het over 15.00 uur en lopen we terug naar de camper om naar de camping te rijden. De receptie is nu wel bezet en we mogen een plekje uitzoeken. Eenmaal geïnstalleerd gaan we lekker in de zon zitten, maar die wordt al snel te warm.

We zetten de stoelen ver onder luifel en gaan in de schaduw zitten. Het weer blijft mooi en het is erg warm. We besluiten dan ook maar om buiten te BBQ.

Na het eten blijven tot na 22.00 uur buiten zitten. Marc met z’n muziek van FatBoy Slim, live at Brighton Beach en ik met de laptop op schoot om het verslag van gisteren en van vandaag te maken.

Het was weer een hele mooie dag met hoge temperaturen.

Uithangbord in St.Johann.

Overnachting Panorama Camping Westendorf GPS.

Het interieur van de kerk in St. Johann.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli