Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Zondag 7 Juni 2009

BLEHHH
Zondag 7 juni 2009  
Kobern a/d Moezel - Meersburg a/d Bodensee


Kunst in Meersburg
   

Ik ben vroeg wakker en ga op pad voor een lekker vers broodje. Om 8.00 uur loop ik in het dorpje en ga op zoek naar de bakkerij die ik gisteren tijdens onze dorpwandeling gezien heb. Helaas deze is dicht en gaat op zondag niet open. Ik loop wat verder het dorp in en daar kom ik verschillende mensen tegen met een broodzak. Er is dus ergens een bakker open. En ja hoor één straatje verder zie ik een bakker die open is.

Meersburg Terug bij de camper met een zak verse nog warme broodjes maak ik Marc wakker. We ontbijten met zicht op de Moezel.
Om 9.30 uur zijn we op weg naar Meersburg, een dorp aan de Bodensee niet ver van Kressbronn waar we morgen (maandag) onze nieuwe campingstoelen op kunnen halen.
De route is mooi en we zitten al weer snel op de snelweg. Tegen 12.00 uur begint de wind weer toe te nemen en valt er af en toe een spetter regen. In de verte zien we het mooie weer maar het wil nog niet snel dichterbij komen.
Plattegrond Meersburg

Als het droog is maken we een stop voor de lunch. Als we daarna weer op weg gaan klaart het op en komt de zon weer goed te voorschijn.
Tijdens de laatste kilometer hebben we af en toe al zicht op de Bodensee, die is groooottt. Met de zon erbij ziet het er allemaal prachtig uit.
We vinden de camperplaats in Meersburg, deze bestaat uit twee delen. Eén voor de brandweerkazerne en één er achter. We gaan op de 2e staan, deze is groter en ligt verder van de weg af. Na alle auto’s van gisterennacht hebben we er even genoeg gehoord.
Het is een mooi plekje, Marc rust wat uit in de camper en ik duik nog een uurtje in mijn boek. Rond 17.30 uur lopen we de berg af naar het dorp.

We slenteren door de mooie straatjes van Meersburg totdat we aan de rand komen waar we via een hele lange trap kunnen afzakken naar de oever van het meer. Ook hier zijn nog wat straatjes met veel restaurantjes en toeristen winkeltjes.
We lopen over de boulevard en gaan bij een Italiaan op het terras zitten voor een lekkere pizza. De pizza smaakt ons prima en we hebben mooi zicht op het meer.

Aan de overkant is het weer minder mooi en zien we donkere wolken. Wij houden het droog.
Boulevard Bodensee
Slenteren langs de boulevard van Meersburg


Na het eten lopen we het gemak nog wat door de straatjes en terug naar de camper. Tijdens een bak koffie/thee bladeren we door de fotoalbum van mijn pa en ma. Zij zijn 13 jaar geleden ook in Oostenrijk geweest. Plaatsen die zij toen met de fietsvakantie hebben aangedaan gaan wij nu met de camper doen. Wie weet kunnen we over een week of twee dezelfde foto’s maken als zij toen ;-).
Marc blijft bezig over een kleine storing, een lampje dat blijft knipperen. Het geeft verder geen problemen maar hij duikt weer onder de motorkap. Ik werk het verslag voor vandaag bij en geniet nog even van de laatste zonnestralen.
De storing laat zich helaas niet oplossen. Morgen weer een dag.

Camperplaats bodensee
Opstellen van de camper in Meersburg

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli