Oostenrijk 2009
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Oostenrijk 2009
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Oostenrijk 2009 scheiding Dinsdag 9 Juni 2009

Dinsdag 9 juni 2009  
Brus - Imst


Mist in de bergen.
   

Gelukkig worden we niet zo vroeg wakker als eerdere dagen. Om 9.00 uur zitten we aan het ontbijt. Deze keer binnen want het weer is omgeslagen en het is buiten grijs en grauw. We besluiten dan ook om vandaag weer verder te reizen.
Net na Brus gaan we de Silvretta Hochalpenstrasse op. We betalen 15 € om op deze bergweg te mogen rijden. Direct na het tolpoortje begint de weg flink te stijgen. Door de vele bochten komt de camper niet goed op gang.

De ventilatoren slaan niet aan en de temperatuur van de motor loopt flink op. Bij de 1e gelegenheid zet Marc de camper aan de kant.
De motorkap open en even lekker koelen. Ondertussen maakt Marc een constructie om de ventilatoren handmatig aan te zetten. Toch handig zo’n elektrieker van huis uit! Zodra we weer rijden zien we op de temperatuurmeter dat het werkt. De meter blijft mooi in het midden en we rijden de berg op. Nog steeds heel veel bochten. Als we boven komen wordt het zicht ons ontnomen door het wolkendek.
Meer
De vermuntstausee nog half in de wolken.

Jammer het zal vast een heel mooi uitzicht geweest zijn. Een stukje verder ontwaarden we door de mistige wolken heen iets van een meer. Marc stopt de camper op een parkeerplaats. Het is inmiddels rond de middag. Tijd voor een lunch en wie weet trekken de wolken wel op.
En dat doen ze, optrekken. Het ene moment zien we niets van wat er om ons heen is en het ander moment zien we een groot stuk van het meer. De Vermuntstausee. Nog een kwartiertje later zien we het hele meer en de bergen eromheen. Het weer is een stuk beter aan de andere kant en de zon laat zich af en toe ook nog eens zien.

Silvreta Na de lunch gaan we weer verder. We moeten nog een klein stukje steigen naar de Silvrettastausee. Hier is het stukken drukker en is er ook een grote parkeerplaats met een restaurant. We stoppen even voor een foto en rijden daarna weer verder. Nu gaat de weg naar beneden en hebben we geen haarspeldbochten meer.
Via de 171 rijden we naar Imst waar we een ASCI camping hebben opgezocht. Bijna midden in de stad moeten we een weggetje naar rechts twee smalle straatjes door en daar staat de receptie van de camping.
De Silvrettastausee

We melden ons aan en rijden de camping op. Echt heel bijzonder, zo dicht bij de stad en met twee campingstraatjes naar achteren heb je alleen nog maar zicht op de bergen eromheen en hoor je ook niets meer van de stad. Perfect, dit zou wel eens een camping voor twee dagen kunnen worden. We willen hier dichtbij namelijk de Rosengartenschlucht wandelen. Als we het op de kaart bekijken kunnen het begin van deze wandeling makkelijk met de fiets bereiken.
Maar voor vandaag gaan we lekker voor de camper zitten. Marc met z’n computerboekje en ik met de laptop om het verslag bij te werken.

Bergen in de mist
In de avond daalt de mist in de bergen.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Oostenrijk
Maandag 8 Juni
Dinsdag 9 Juni
Woensdag 10 Juni
Donderdag 11 Juni
Vrijdag 12 Juni
Zaterdag 13 Juni
Zondag 14 Juni
Maandag 15 Juni
Dinsdag 16 Juni
Woensdag 17 Juni
Donderdag 18 Juni
Vrijdag 19 Juni
Zaterdag 20 Juni
Zondag 21 Juni
Maandag 22 Juni
Dinsdag 23 Juni
Woensdag 24 Juni
Donderdag 25 Juni
Vrijdag 26 Juni
Zaterdag 27 Juni
Zondag 28 Juni
Maandag 29 Juni
Dinsdag 30 Juni
Woensdag 1 Juli
Donderdag 2 Juli
Vrijdag 3 Juli