Canada 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2007
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2007 scheiding Donderdag 21 Juni 2007

Dubbelklik
Donderdag 21 juni 2007
 
Vancouver


Totempaal in Stanley Park
 
0 Km

Vannacht zijn we een paar keer wakker geweest. We hebben het verkeer de hele nacht horen doorgaan, af en toe een sirene. Toch hebben we goed geslapen. Helaas regent het, bah. We willen vandaag gaan fietsen wat moet dat gaan worden.

We blijven nog een half uurtje liggen en het weer klaart iets op. Dan toch maar opstaan. Als we aan het ontbijt zitten wordt het droog, zouden de weergoden met ons zijn? Gewapend met jas lopen we naar het winkelcentrum, daar nemen we de bus.

Omdat we vorig jaar ook met de bus zijn geweest weten we nu waar we moeten zijn en hoe het in de bus werkt. Muntgeld gepast in een koker in de bus gooien en je krijgt een kaartje. Niemand merkt dat we toeristen zijn of toch wel?

De bus rijdt door Stanleypark waar we straks gaan fietsen. De tweede halte na Stanley park stappen we uit, zo voor het fietsverhuurbedrijf. Vorig jaar zijn we al op zoek geweest naar het goedkoopste bedrijf dus we lopen daar direct op af. Bay Shore, Demanstreet 745, Vancouver

We vertellen dat we vorig jaar ook geweest zijn en dat we nu weer twee fietsen willen hebben. Ik vertel dat ik het hele jaar naar de folder van deze zaak heb aan moeten kijken omdat de foto van Marc op de fiets in Stanley park met rugzak waarin je de folder ziet, als bureaublad op de laptop heb staan. Marc vertelt ook dat we een website hebben en dat we zijn zaak op de site zullen vermelden. We krijgen spontaan korting op de huurprijs. Da's mooi meegonemen!

Helm op en fietsen maar. Omdat het al bijna lunchtijd is gaan we op zoek naar wat te eten. Bij een hele luxe safeway halen we voor Marc warme krokante kipstukjes en voor mij een lekkere gemengde salade met twee verse broodjes. (we krijgen er bestek en servetten bij) Drinken erbij en weg zijn we weer.

We stoppen alles in de rugzak en gaan op zoek naar een park om onze lunch te nuttigen. Na een klein stukje fietsen staan we op het strand met een mooi uitzicht op zee. We parkeren onze fietsen en gaan op een boomstam zitten om onze lunch te nuttigen. Het is lekker eten met dit uitzicht. Het is raar dat je aan de ene kant de drukke stad hebt en aan de andere kant de oceaan. Het is nog rustig op het strand, dat zal over een uurtje wanneer het lunchtijd is voor de canadezen wel anders zijn. Dubbelklik
Lekker eten en genieten van het uitzicht

Na onze lunch stappen weer op de fiets en gaan richting Stanley park. We hadden al vanuit de bus gezien dat we deze keer het park niet rond kunnen fietsen langs de kust, er is in december! een storm geweest die heel veel schade heeft aangericht. De boomstammen liggen nog op het pad dat langs de kust loopt. Halverwege zullen we het park dwars door moeten steken.

Bij de infoshop van het park halen we een plattegrond van het park en we gaan op pad. Het is en blijft een prachtig park, zo midden in de stad is het een oase van rust.

Dubbelklik Langs de kust zie je overal mensen genieten van het mooie weer en de zon schijnt nu regelmatig. Als we langs de kust fietsen zien we de grote zeeschepen liggen, zij wachten op hun beurt om te mogen lossen in de grote havens van Vancouver. Het schip (esperanza) van Greenpace ligt er ook tussen. Als we Stanley park doorsteken zien we wat de storm heeft aangericht, er zijn grote woudreuzen van honderden jaren oud omgevallen. Zonde zeg, het zal weer jaren duren voordat de kale plekken zijn opgevuld door nieuwe bomen.
Op de achtergrond de Lion Gate bridge

In het midden van het park ligt Beaver Lake, wij vinden het meer een vijver dan een Lake maar oke het is wel erg mooi. Het hele meer wordt bedekt met waterlelies. Het is een pracht gezicht, een mooie foto voor een legpuzzel. Als we de lelies hier zo zien zeggen we tegen elkaar dat de lelies in onze eigen vijver nu ook wel zullen bloeien. Zaterdag zullen we het zien.

Na onze fietstocht door Stanley park willen we naar Chinatown en Gastown, deze wijken moet je volgens de folders gezien hebben. Het is nog een aardig tochtje. Eerste zachtjes omhoog fietsen om daarna weer hard naar beneden te rijden. De straten zijn hier nergens waterpas alles gaat omhoog of naar beneden. We fietsen door het drukke verkeer maar de automobilisten hebben hier nog respect voor fietsers. Dubbelklik
Beaver Lake vol met Lelies

Als we bijna bij Chinatown zijn checken we onze plattegrond. Nog twee straaten verder en dan een keer rechtsaf slaan. We fietsen door maar als we om ons heen kijken zien we armoede, eerst één dakloze bedelaar en hoeverder we rijden hoe meer we er zien. De straten rechts zien er niet veel beter uit. We willen hier eigenlijk niet zijn. De panden in deze straat zijn zwaar verwaarloost. Als we op de stoep meer dan honderd meter lang alleen maar bedelaars en dakeloze zien zitten, zetten we een tandje bij. Dit is dus ook Vancouver. Bij een brandweerkazerne (firehall no.2) stoppen we om nog eens op onze kaart te kijken.

Als we opzoeken waar we zijn, zien we dat we precies tussen Chinatown en Gastown inzitten. De straat heet Hastingstreet. Als we een straat naar links gaan dan moeten we in Gastown uitkomen. We stappen weer op de fiets en komen na 5 minuten al in Gastown.

Dubbelklik

Hier ziet alles er even anders uit. Overal boutiques, dure merken en terrasjes. De gebouwen hier zijn mooi gerestaureerd en de straat is schoon. Er lopen hier trendy mensen en veel toeristen. We zijn blij dat we uit die andere buurt zijn. We laten Chinatown maar voor wat het is, misschien een andere keer. We weten nu waar we niet moeten zijn.

In Gastown staat de beroemde stoomklok. De klok geeft ieder kwartier een fluitconcertje op stoom. Het is een mooie klok en zo beroemd dat werkelijke iedere toerist er een foto van maakt, we moeten bij in de rij staan voor een mooi kiekje. We lopen verder met de fiets aan de hand. Er zijn hier leuke winkeltjes. We willen even iets drinken maar het is hier overal erg druk. We besluiten om nog maar even door te fietsen en verderop iets te zoeken.

Stoomklok

Als we Gastown uit zijn zitten we meteen weer in het drukke doorgaande verkeer van Vancouver. We proberen bij de kust te komen maar dat lukt niet zo snel, er wordt overal gewerkt aan de weg en er worden weer grote gebouwen bijgezet. Waarschijnlijk allemaal voor de komende Olympische Spelen.

Het lukt ons om via een parkje bij de kust te komen. In het park staat een vreemd kustwerk, een huis of kerkje op z'n kop, wel een leuk gezicht. Langs de kust fietsen we verder, we komen in de jachthaven. In de haven liggen hele grote en hele kleine schepen. Net voor Stanley park gaan we linksaf de stad weer in naar het fietsverhuurbedrijf.

We leveren onze fietsen in en lopen een straatje in op zoek naar een terrasje. Bij de Dairy Queen hebben ze een terrasje. Marc neemt een burgertje en we drinken wat.

Dubbelklik
Op z'n kop !

We genieten buiten nog even van het mooie weer. Dan gaan we naar de bushalte. De bus komt snel en met zo'n 10 minuten zijn we weer bij het winkelcentrum waar we opgestapt zijn.

Terug op de camping pakken we alvast wat kleding in en ruimen wat op. Dit was echt onze laatste dag in Canada. Om 20:00 uur lopen we naar het winkelcentrum, er zijn daar allerlei eettentjes en restaurantjes. Alle eetgelegenheden maken gebruik van gezamelijke zitplaatsen, er is zelfs een openhaard met lounchbanken. We kijken op de menukaarten en kiezen voor de mexicaan.

Dubbelklik Het is niet druk maar dat komt natuurlijk omdat het al laat is. We nemen een burito. Zo die zijn groot! We maken een praatje met de bediende terwijl op de achtergrond onze burito vers gemaakt wordt. We zoeken een leuk plaatsje uit en genieten van onze burito. We hebben de burito bijna op als de man van 'ons' restaurantje naar ons tafeltje komt met twee toetjes. Van de zaak!. Hij wenst ons een goede terugreis. We eten onze burito op en beginnen aan ons toetje. Het is een soort kaneelbrood/cake staaf. Erg lekker!
Een gezellige zithoek in een winkelcentrum.

Na het eten lopen we langs de rivier naar een landtong. Hiervandaan willen we wachten totdat het donker wordt. We hebben hier goed zicht op de Lion Gate Bridge. Marc wil graag een foto maken van de verlichte brug. Terwijl we wachten op het donker zien we twee keer een grote zeehond voorbij komen. Dat is leuk wachten en waarschijnlijk het laatste wildlife dat we gezien hebben.

Als het donker is maakt Marc een paar mooie foto's van de brug met de skyline van Vancouver op de achtergrond. Na de foto's gaan we terug naar de camping, onze laatste nacht in Canada!

Dubbelklik
De Lion Gate Bridge bij avond.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
25 Mei 2007
26 Mei 2007
27 Mei 2007
28 Mei 2007
29 Mei 2007
30 Mei 2007
31 Mei 2007
1 Juni 2007
2 Juni 2007
3 Juni 2007
4 Juni 2007
5 Juni 2007
6 Juni 2007
7 Juni 2007
8 Juni 2007
9 Juni 2007
10 Juni 2007
11 Juni 2007
12 Juni 2007
13 Juni 2007
14 Juni 2007
15 Juni 2007
16 Juni 2007
17 Juni 2007
18 Juni 2007
19 Juni 2007
20 Juni 2007
21 Juni 2007
22 Juni 2007
23 Juni 2007
24 Juni 2007
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en trucs voor reizen naar Canada.
Veelgestelde vragen aan ons.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

|