Canada 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2007
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2007 scheiding Vrijdag 8 Juni 2007

Dubbelklik
Vrijdag 8 juni 2007
 
Mt Robson PP


Mount Robson
 
54 Km

We zijn heel vroeg wakker, we kijken elkaar aan. Zullen we eruit gaan en elanden gaan zoeken? Nee, het bed is nog te warm en vroeg op pad gaan geeft geen garantie op elanden. Om 8.00 uur ga ik er toch maar uit deze morgen schijnt het zonnetje. Het is nog een dun zonnetje maar na een paar dagen wakker worden met een miezer regen zijn we blij met dit zonnetje.

Na het ontbijt gaan we op weg naar de parkeerplaats van de Berg Lake Trail. We willen hier vandaag een stuk van lopen tot aan Kinney Lake. Berg Lake dat voorbij Kinney Lake ligt schijnt ook heel mooi te zijn maar dat is te ver voor één dag.

Om 9.30 rijden we de parkeerplaats op, we zijn niet de eersten. Er staan al wat auto's waarschijnlijk ook van hikers die onderweg overnachten op de background campsites. We maken ons klaar voor de tocht van ongeveer 2 á 2 1/2 uur. Marc spuit mij in met anti mug en ik Marc. Pet en hoed inspuiten en daar gaan we.

Aan het pad is goed te zien dat hier veel gelopen wordt. Het is breed en goed onderhouden. We lopen langs de Robson River.

Dubbelklik
Robson river

Het pad loopt voornamelijk door het bos en op sommige plaatsen hebben we goed zicht op de rivier. De kleur van de rivier is heel bijzonder. Het doet denken aan Smirnoff Ice, het water heeft dezelfde kleur en is net zo koud.

We lopen stevig door en na een uur zien we Kinney Lake. Het meer heeft dezelfde kleur als de rivier maar doordat het licht er nu goed op valt kleurt het blauwer op. Op de achtergrond van Kinney Lake zien we de hoge Mount Robson en andere besneeuwde bergtoppen. Het is een prachtig gezicht en de wandeling zeker waard.

Dubbelklik

We lopen nog een klein stukje langs de oever van het meer en verwonderen ons over de rust en de schoonheid. Het pad langs de oever is op sommige plaatsen ondergelopen door de hoge waterstand.

Marc is zo galant dat hij mij over de grootste plas draagt. Zijn schoenen zijn waterdicht. Als we besluiten om terug te gaan komen we voor het eerst andere wandelaars tegen.

Kinney Lake

De terugweg lopen we ook in een uur en we zijn rond 12.00 uur terug op de parkeerplaats, daar vertrekt net een gezin met twee kinderen van ongeveer 8 en 10 jaar oud. Helemaal bepakt en bezakt. De kinderen hebben een grote rugzak op met hun eigen slaapmatjes en drinkzak. Zij gaan vast naar Berg Lake. Stoer!

Op de parkeerplaats met het uitzichtpunt op Mount Robson, net voor het Visitor Center, parkeren we onze camper voor een kleine lunch. Er zijn net een paar bussen met toeristen gestopt. Ze gaan met z'n allen op het kleine restaurant met souvenierwinkel af. Vanuit de camper bekijken wij het geheel.

Tijdens onze lunch hebben besloten om niet hier te blijven voor vannacht maar om toch nog een stukje verder te rijden naar de volgende camping.

Dubbelklik
Lies ziet overal bloempjes en wil overal aan ruiken.

De camping ligt ongeveer 50 kilometer verder en hoort ook bij Mount Robson PP en ligt aan Lucerne Lake.

Onderweg komen we langs Moose Lake. Dit meer herinneren we ons nog van vorig jaar, we stoppen niet. (een beetje verwend al?). Net na Moose Lake zien we twee herten. Een moose zijn in geen velde of wegen te zien. Jammer, we willen zo graag een keer een moose oftewel een eland zien.

Dubbelklik Even verder zien we twee wolven langs de kant van de weg. Marc stop de camper. De donker gekleurde wolf schiet weg tussen de bomen maar de andere wolf twijfelt nog even of dat hij over zal steken. Hij loopt toch maar terug de berm in en blijft in het korte gras in de berm lopen. Hierdoor kunnen we hem goed zien. Als we hem in bos tegen gekomen waren hadden we waarschijnlijk gedacht dat het een hond was. Hij ziet er lief uit maar dat zal hij vast niet zijn.
De wolf bleef rustig staan

We rijden verder en zien gelijk het bord van de camping. Weer in de remmen want ook hier staat het bord recht voor de ingang in plaats van iets eerder zodat je op tijd kan remmen. Best een eng idee dat de wolven zo dicht bij de camping zitten.

Als de ranger komt vragen we hem of de wolven ook op de camping komen. De ranger zegt ons dat hij ze hier op de camping nog nooit gezien heeft. Ze zijn vast banger van ons als wij van hun.

Bij de camping ligt een korte wandeling van een half uur deze lopen we voor het eten nog even. Na het eten gaan we de zonsondergang bekijken bij het meer. Het meer ligt er nu vrij strak bij en dat zorgt voor mooie plaatjes.

De bergen op de achtergrond en de schapenwolken aan de hemel weerspiegelen in het heldere water van het meer. Een pracht gezicht dat natuurlijk op de foto wordt gezet.

Dubbelklik
Mooie zonsondergang op lucerne

Voordat we gaan slapen nemen we de planning van de komende twee weken nog even door. Eigenlijk komen we dagen te kort! Dat moet toch niet kunnen als je vier weken de tijd hebt, maar jah we willen veel zien en doen en niet te veel kilometers op een dag rijden. We bekijken de geplande routes voor de komende twee weken stuk voor stuk en komen tot de conclusie dat het wel moet lukken als we sommige dagen (die nu gepland zijn op zo'n 100 tot 150 kilometer rijden) iets meer kilometers rijden. We willen namelijk ook weer graag naar Stanley Park in Vancouver.

We zullen zien! Nu lekker vroeg naar bed en morgen weer vroeg op want Jasper en Maligne Lake staan op de planning.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
25 Mei 2007
26 Mei 2007
27 Mei 2007
28 Mei 2007
29 Mei 2007
30 Mei 2007
31 Mei 2007
1 Juni 2007
2 Juni 2007
3 Juni 2007
4 Juni 2007
5 Juni 2007
6 Juni 2007
7 Juni 2007
8 Juni 2007
9 Juni 2007
10 Juni 2007
11 Juni 2007
12 Juni 2007
13 Juni 2007
14 Juni 2007
15 Juni 2007
16 Juni 2007
17 Juni 2007
18 Juni 2007
19 Juni 2007
20 Juni 2007
21 Juni 2007
22 Juni 2007
23 Juni 2007
24 Juni 2007
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en trucs voor reizen naar Canada.
Veelgestelde vragen aan ons.