Canada 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2007
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2007 scheiding Maandag 11 Juni 2007

Dubbelklik
Maandag 11 juni 2007
 
Thompson Creek PP - Bow Valley PP


Een of ander bergvogeltje
 
196 Km

We zijn laat wakker en gaan op ons gemak ontbijten. Vandaag het laatste stukje Icefields Parkway. De zon komt tussen de wolken door en het ziet er goed uit voor vandaag.

We rijden terug naar de Saskatchewan River Crossing en draaien de Icefields Parkway op richting Banff. Klap bam, er valt iets op de grond. Zijn we toch nog iets vergeten vast te zetten. Oeps, de fluitketel stond nog op het gasfornuis en is door de draai in de bocht op het trapje gevallen. Helaas kapot. Nu moeten we naast een nieuw bord ook nog een fluitketel gaan kopen. Dat wordt shoppen!

Bij Mystaya Canyon rijden we door. Hier zijn we vorig jaar geweest en hebben we de canyon uitgebreid bekeken. Zie ons verslag Canada 2006 van 5 juni.

Op de camping hadden we mooi weer en heeft Marc zelfs zijn korte broek aangetrokken maar nu is het bewolkt en gaat het zelfs regenen.

We zetten de kachel aan want Marc heeft koude benen. Nog geen kwartier later schijnt de zon weer volop en is het wegdek droog. Ieder kwartier rijden we weer in ander weer.Dubbelklik
Korte broek weer ?

Bij Peyto Lake regent het en rijden we door. We weten van vorig jaar dat het een prachtig meer is maar nu de zon niet schijnt is het niet zo mooi. Het water kleurt dan niet zo blauw. Omdat de Crowfoot Glacier vanaf de weg te zien is maken we hier wel een stop. We kunnen de 'tenen' van de Glacier net zien maar de mist trekt er al snel overheen en de 'kraaienpoot' is onzichtbaar geworden.

Dubbelklik

De zon en de regen blijven elkaar afwisselen. Het zorgt voor mooie uitzichten. Bergen in de mist en dan weer toppen in de zon. De kleuren verschillen vandaag enorm. Het is allemaal prachtig maar toch zijn we blij dat we dit deel van Canada vorig jaar gezien hebben bij heel mooi weer.

We rijden de afslag van Lake Louise op om naar 'ons' internetplekje van vorig jaar te zoeken. We rijden er in één keer naartoe. Helaas kunnen we hier geen internet meer vinden.

Zon en regen wisselen mekaar af.

We rijden weer terug naar de highway en nemen highway 1A richting Banff. Deze highway is een stuk rustiger dan highway 1. Op highway 1A ofwel Bow Valley Highway mag je maar 60 kilometer per uur rijden en heb je kans om wildlife te zien. De berm van highway 1 is afgezet met hekken, daar komt geen wildlife en mag je 100 kilometer rijden.

Wanneer we bij Johnston Canyon rijden we door. Het was de planning om hier te stoppen en via de Lower en Upper Falls naar de inktspots te wandelen. Omdat het nu wat miezert slaan we deze wandeling van 5,8 kilometer tot aan de inktspots en dan weer 5,8 kilometer terug, wat met het stijgen en dalen toch zo'n 3 uur zal duren, maar over. Misschien een volgende keer?
(sponsers gezocht !)

Ondanks dat we voor highway 1A gekozen hebben komen we geen wildlife tegen. Net voor het einde van de weg is het dan toch raak. Er lopen 3 Big Horn sheeps langs de weg. Het zijn mannetjes en ze hebben grote gekrulde hoorns.

We rijden Banff voorbij. In Canmore willen we stoppen om te tanken. Net voor Canmore stoppen we even op een picknickplaats. We hebben hier uitzicht op de Bow River en zien in de verte een Bald Eagle in de boom zitten. Een paar bomen erachter zien we zijn nest.

Dubbelklik
Big horn sheep
De Bald Eagle blijft lekker in de boom zitten en laat ons geen visshow zien, helaas.

Bij Canmore gaan we de snelweg af en rijden naar het Visitor Center. We willen graag een gids met Provinciale Parken en de camping daarbij. We hebben al zo'n gids van british Colombia en die is reuze handig. De dame achter de balie heeft wel een gids voor ons maar daar staan alle campings in. We moeten daar nu zelf in gaan zoeken wat campings zijn in PP en wat commerciele campings zijn. We nemen nog wat andere info mee van Alberta en vertrekken weer.

Voor de boodschappen rijden we langs de Safeway en tanken benzine en Propaan. De benzine is hier echt stukken goedkoper $1,08. We hebben van de week nog $ 1,24 betaald. Voor de propaan betaalde we $ 0,65. Op weg terug naar de highway stoppen we om de site te up-daten. Weer twee dagen erbij. Na de up-date eten we een broodje bij A&W. Het is al laat en dan hoeven we straks op de camping niet meer te eten.

Dubbelklik

Met de info van het Visitor Center weten we nu waar we onze geplande camping precies kunnen vinden. We rijden ook hier weer parallel aan de highway. Dit rijdt wat rustiger en er is meer te zien.

Het valt ons op dat het landschap om ons heen een heel ander karakter krijgt. Er zijn nog steeds bergen maar andere. Het klinkt raar maar je moet het gezien hebben.

 

Het landschap verandert

We houden zicht op de Bow River. Onder weg naar de camping komen we nog twee hele kleine dorpjes tegen. Echte dorpen zijn het niet, eigenlijk zijn de huizen om twee grote cementfabrieken heen gebouwd. Bij de brug over de rivier komen we langs een golfbaan. We nemen even een kijkje. We willen nog steeds een baantje lopen maar hebben de tijd nog niet gevonden. Misschien in Waterton Lake, daar ligt één van de oudste banen.

De camping bestaat uit twee delen, één deel 'Willowrock' ligt langs de highway en lijkt op een groot weiland, wij kiezen voor het andere deel 'Bow Valley', dat ligt ongeveer 10 kilometer van de highway af is het bos.De camping is zo groot dat er een receptie is. De dame bij de receptie wijst ons een plek. De plek is prima, we staan in het bos en vlak aan de rivier.

De zon schijnt nu weer en we maken nog een korte wandeling.

Dubbelklik
De camping ligt aan de Bow River

Morgen gaan we de bergen verlaten en naar vlakker landschap. We zijn benieuwd.

Dubbelklik
Mooi plekje !

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
25 Mei 2007
26 Mei 2007
27 Mei 2007
28 Mei 2007
29 Mei 2007
30 Mei 2007
31 Mei 2007
1 Juni 2007
2 Juni 2007
3 Juni 2007
4 Juni 2007
5 Juni 2007
6 Juni 2007
7 Juni 2007
8 Juni 2007
9 Juni 2007
10 Juni 2007
11 Juni 2007
12 Juni 2007
13 Juni 2007
14 Juni 2007
15 Juni 2007
16 Juni 2007
17 Juni 2007
18 Juni 2007
19 Juni 2007
20 Juni 2007
21 Juni 2007
22 Juni 2007
23 Juni 2007
24 Juni 2007
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en trucs voor reizen naar Canada.
Veelgestelde vragen aan ons.