|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Normandie 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Normandie 2010 scheiding Dinsdag 14 September 2010

Dinsdag 14 sept. 2010
 
Barneville Plage – Le Mont St. Michel

Zonnig

Schaapjes grazen op de vlakte
   

Vandaag willen we door naar Le Mont St. Michel. Het weer is wat minder, het is licht bewolkt maar zeker niet koud. Tegen het middaguur komt het zonnetje dan eindelijk echt door. We rijden stukken via de snelweg waardoor we snel opschieten.

Op het laatste stuk weg naar Le Mont St, Michel maken we een stop bij een picknickplaats. We lopen over het dijkje in het weiland richting Le Mont St. Michel. Marc maakt mooie foto’s van de schapen die in de wei lopen met op de achtergrond Mont St. Michel.

We rijden na deze stop door naar de camperplaats. Deze ligt in het kleine centrum net voor de dijk naar Le Mont St. Michel. Bij Hotel Green parkeren we de camper. Binnen betalen we en krijgen een code voor de slagboom van de camperplaats. We rijden weer een stukje terug naar de camperplaats. We vinden een mooi plekje op het grote veld en lekker in de zon. Om de plaats heen staan heggen waardoor we lekker warm uit de wind zitten.

Als het echt te warm wordt gaan we op de fiets naar Le Mont St Michel. Het is maar een klein stukje fietsen. Overal waar we kijken zien we campers…echt enorm veel camperverkeer hier. Net voor de ingang van Le Mont St. Michel ligt een hele grote parkeerplaats en deze ziet voor een groot deel wit van de campers J . Hier kost het parkeren voor de camper 10 euro zonder voorzieningen en als we het zo bekijken staan de campers hier zij aan zij. Ieder wat hij/zij wil maar wij vinden dat we een beter plekje hebben voor 9 euro en incl stroom en lozen.
Lekker op de fiets.

We parkeren de fiets voor de ingang. Het is vrij druk en er lopen hele rijen met mensen onder de ingangspoort door. De straat wordt al snel smaller en loopt omhoog. We kunnen hier niet passeren en lopen in een lange rij door de straatjes. Langs de kant is ieder pandje benut met een souvenirwinkel of eetgelegenheid. Hoe hoger we komen hoe rustiger het gelukkig wordt. Op het hoogste punt ligt de grote kerk en hebben we een mooi uitzicht over het wad. We dwalen wat door de straatjes en genieten van de uitzichten die we hier en daar te zien krijgen.

Wanneer we weer beneden zijn gaan we via een poortje naar het wad waar om de hoek van de rotsen een kleine kapel ligt. Het eerste stuk wad is goed beloopbaar maar al snel wordt het drassig en gaat de klei plakken. We kunnen de kapel goed bekijken maar helaas kunnen we er niet bij komen door de dikke prut die ervoor ligt. We hebben geen zin om de schoenen uit te trekken dus lopen we weer voorzichtig terug.

Weer bij de fiets aangekomen besluiten we dat we terug gaan.

S'avonds nog even terug voor een plaatje.

Aan het einde van de dijk wordt een nieuwe sluis gebouwd, we nemen er een kijkje. Daarna doen we nog wat boodschappen in de kleine supermarkt die net voor het hotel ligt. Terug bij de camper genieten we van de zon.

De temperatuur blijft lekker hoog en we kunnen lang buiten blijven zitten. Marc besluit om terug te fietsen naar Le Mont St Michel om een paar foto’s te maken nu het donker is en de Mont verlicht is. Als Marc terug is verteld hij dat er meer mensen het idee van de Mont avondlicht hadden, het was druk met fotograven.

Al ver van tevoren zie je Le Mont. St. Michel

Overnachting
Camperplaats Aire de Campingcar
Kosten 9 euro incl stroom
N 48.61381 W 1.50570

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Normandie
Gastenboek

Donderdag 2 Sept
Vrijdag 3 Sept
Maandag 6 Sept
Dinsdag 7 Sept
Woensdag 8 Sept
Donderdag 9 Sept
Vrijdag 10 Sept
Zaterdag 11 Sept
Zondag 12 Sept
Maandag 13 Sept
Dinsdag 14 Sept
Woensdag 15 Sept
Donderdag 16 Sept
Vrijdag 17 Sept