|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Normandie 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Normandie 2010 scheiding Maandag 6 September 2010

Maandag 6 sept. 2010
 
St Jouin Bruneval-Honfleur


Een klein kunstwerkje
   

We gaan vandaag de kust weer verder afzakken. We rijden eerst naar Le Havre. Op de weg is direct te merken dat we in bij een grote stad komen waar ook nog eens een grote haven is. Er is veel verkeer op de weg en het is een spinnenweb van wegen, afslag na afslag. Pont de Normandie staat gelukkig goed aangegeven op de borden. De tomtom is soms te langzaam om zonder de borden de juiste afslag te maken. Voor de Pont de Normandie ligt nog een andere brug deze ziet ook best stijl uit, gas erop en zodat we alvast wat vaart hebben. De camper (met Marc als bestuurder natuurlijk) brengt ons weer veiling bovenop de brug.

We parkeren de camper net voor de Pont de Normandie en lopen langs de weg, op het fiets/voetpad richting de brug. Het weer is wat bewolkt en triest waardoor we niet zulke mooie vergezichten hebben. Er staat een harde wind vanaf zee. Op de brug loopt naast de rijbaan voor de auto’s een heel smal fiets/voetpad. Het verkeer dendert op enkele centimeters met veel lawaai voorbij. We lopen een heel klein stukje de brug op, door het verkeersgeweld hebben we het al gauw gezien en lopen we weer terug naar de camper. Het weer wordt er helaas niet beter op.
Pont de Normandie

Wel even wennen na alweer een paar dagen heerlijk weer..We rijden na betaling van € 5 tol de brug over richting Honfleur. De camping die we voor ogen hebben ligt net buiten Honfleur. De Tomtom brengt ons weer precies voor de ingang.

In de receptie krijgen we te horen dat we zelf een plekje mogen kiezen. We lopen de camping op en zoeken naar een beschut plekje omdat het nog steeds hard waait. Na een rondje lopen hebben we een geschikt plaatsje gevonden, omheint door hoge struiken. Marc manoeuvreert in een keer de camper precies op de goede plek. De zon komt door waardoor het gelijk een stuk aangenamer aanvoelt. We zetten het windscherm op zodat we helemaal uit de wind onder de luifel in de zon kunnen zitten. Na even lekker in de zon gezeten te hebben gaan we op de fiets naar Honfleur. 
Een schilder in de haven van Honfleur

We kiezen de secundaire weg. Het is een goede weg om te fietsen en de tomtom helpt ons op de juiste weg te blijven. Alles is vrij vlak en het fiets heerlijk, we hebben prachtig uitzicht op de zee in de verte.

Op een gegeven moment splits de weg en gaan wij recht naar beneden naar Honfleur centrum. En naar beneden gaan we, ook als je niet trapt vlieg je zowat de fiets af, de weg loopt hier steil naar beneden, de remblokken slijten hier op één afdaling net zoveel als in een jaar in Nederland. Marc dendert voor me uit richting de smalle straatjes van Honfleur, ik doe het iets rustiger aan.

We zijn echt binnen no time in het centrum van Honfleur.  We parkeren de fiets bij de oude houten kerk. Deze gaan we maar direct van binnen bekijken. Het lijkt allemaal een beetje op een Noorse kerk.
Uitzicht vanuit de koekjeswinkel

Alles is van hout. Na het bezoek aan de kerk lopen we door de gezellige straatjes richting de haven. Bij Larnicol, een chique koekjes winkel liggen hele mooie koekjes in de etalage. We kunnen ze niet weerstaan en gaan naar binnen. 

We kiezen beide een koekje..oeps die zijn dus best wel duur, als ze nu maar lekker smaken. Marc ziet achter in de winkel een raam dat uitkijkt op de lager gelegen binnenhaven van Honfleur, de verkoopster is erg vriendelijk en vraag of Marc misschien een foto uit het raam wil maken. Natuurlijk! Het raam gaat open en Marc schiet paar mooie plaatjes..zo die heeft niet iedereen vanuit die hoek.

We lopen verder door de straatjes. Bij de haven zoeken we een plekje in de zon en gaan daar eens lekker beginnen aan die wel heel erg mooie koekjes. Ze zijn gelukkig net zo lekker als ze er uitzien.
Leuke winkeltjes in Honfleur.

We lopen verder door de straatjes waar veel restaurantjes en galeries zijn gevestigd. Bij de VVV halen we een route op die we verder volgen. Als we genoeg gezien hebben stoppen we bij Amoriso voor een ijsje.

Het wordt als een waar kunstwerk opgemaakt en smaakt ook net zo lekker als het er uitziet, een ding ze weten hier in Honfleur wel wat lekker eten is !

De terugweg is wel wat minder leuk als de heenweg en dat heeft alles te maken met de berg die we nu op moeten fietsen. We denken een vlakkere route te hebben gevonden maar na een paar kilometer blijkt deze toch echt net zo stijl te zijn en staan er zelfs borden van 10%. Het is bijna geen fietsen. Morgen toch maar weer een andere route proberen. Na deze zware klim koelen we lekker af in het zwembad.
Zwetend naar boven

Overnachting
Camping La Briquerie
Kosten ACSI tarief 15€ incl stroom
N 49°23’53 E 0°12’31

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Normandie
Gastenboek

Donderdag 2 Sept
Vrijdag 3 Sept
Maandag 6 Sept
Dinsdag 7 Sept
Woensdag 8 Sept
Donderdag 9 Sept
Vrijdag 10 Sept
Zaterdag 11 Sept
Zondag 12 Sept
Maandag 13 Sept
Dinsdag 14 Sept
Woensdag 15 Sept
Donderdag 16 Sept
Vrijdag 17 Sept