Top Canada 2006
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2006
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2006 scheiding Donderdag 1 Juni 2006

Don de monteur

Donderdag 01 Juni 2006

Princeton - Vernon

 

 

Monteur Don onder de camper

Vandaag ´uitslapen´ want we kunnen pas om 10.00 uur bij de garage terecht. Rond 9.30 uur rijden we de camping af om naar de garage te rijden. We zijn volle moed want onze camper wordt gemaakt en over een uur of twee kunnen weer verder met onze route.

De sensor is nog niet binnen maar er wordt ons verteld dat deze binnen een half uur gebracht wordt. De camper zal rond de klok van 12.00 uur klaar zijn. We lopen op ons gemak nog een keer door het dorp. Bij een plaatstelijke snuisterijen winkel scoren we een Canadees vlaggetje voor het ‘jacht’ van onze zwager Patrick.

Rond 12.00 uur zijn we terug bij de garage. Ze zijn nog met onze camper bezig. We wachten geduldig maar merken al gauw dat het niet gaat zoals het zou moeten gaan. Om het wachten te doden willen we een internetaansluiting gaan zoeken om onze site bij te werken. Marc vraagt het aan het garage personeel. De eigenaar van de garage is zo aardig om zijn ‘computer guy’ te bellen om te vragen waar wij in het dorp een aansluiting kunnen vinden. Marc mag bij de man zelf langskomen. Hij heeft een kleine winkel in computerspullen. Marc mag onze laptop aan zijn internet pluggen. Terwijl de website ge-upload wordt babbelt Marc met de eigenaar over (hoe kan het ook anders) computers.

Wanneer Marc terug komt bij de camper is het probleem groter geworden. Niet alleen de sensor moet vervangen worden, maar ook de bedrading ervan. Dit gaat nog eens vier uur duren.

Hier zijn we natuurlijk niet blij mee, het gooit heel ons schema in de war en we zitten echt niet te wachten op nog eens vier uur in dit dorp. We hebben het inmiddels al gezien, mensen op straat beginnen ons al te herkennen!

Er is vast nog wel een wandeling te maken in deze omgeving dus begeven we ons naar het visitor center voor info. Er is inderdaad een wandeling: de
Trans Canada Trail. Deze Trail loopt van West naar Oost Canada. We besluiten hier een stuk van te lopen. We moeten dan wel dezelfde weg terug.

De wandeling loopt over een oude spoorlijn. Het begin is wat saai maar na een kwartiertje lopen wordt het leuker.

We lopen door een oude spoortunnel en over een oude spoorbrug de rustige natuur in. Hier komen we langs de Red Ochre Bluffs, dit zijn rode rotsen. Met het zand van deze rotsen beschilderde de indianen vroeger hun gezichten.

Marc pakt wat zand op en zijn handen zijn direct rood. Goei poeier!

 

Ocker
 
Red Ochre Bluffs

Het weer is nog steeds prima en het is warm. Voor vanavond is er een buitje regen voorspeld dit weten de muggen denk ook want deze komen in grote hoeveelheden te voorschijn en willen mij op ieder plekje blote huid steken. Blouse aan en wapperen langs de benen, dat scheelt een stuk.

HooDoos

Ons keerpunt van de wandeling zijn de Hoodoos.

Dit zijn een soort versteende zandpilaren die door de jaren/eeuwen heen door erosie gevormd worden. Een prachtig gezicht.

Na de Hoodoos lopen we dezelfde weg terug en komen bevers en herten tegen. Ook vandaag weer wildlife gezien!Hoodoos  

We zijn eerder in het dorp terug dan dat we verwacht hadden. We besluiten daarom maar om alvast te eten zodat we rond 17.00 uur direct kunnen gaan rijden en de ‘schade’ kunnen inhalen.

Om 17.00 uur zijn we bij de garage en jah hoor eindelijk is onze camper in orde en kunnen we dit dorp verlaten. We gaan vlot op weg richting Vernon. De rit verloopt voorspoedig ook al heeft de zon nu plaatsgemaakt voor een enkele regendruppel.

Om ons wildlife voor vandaag compleet te maken steekt er bij Kelowna een grote wolf voor onze camper de weg over. Zo hebben we die ook gezien!

We komen rond de klok van 20.00 uur aan op Dutch Campground Vernon. Nou de naam belooft veel goeds. Niet dus! We betalen voor een nacht en rijden de camping op om onze plaats te zoeken. Naast het toiletgebouw Wauw. We hebben gelukkig een Full Hook-up zodat we ons vieze afwaswater ed. kunnen lozen en schoon water kunnen bijtanken.

Deze keer wilden we graag op een reguliere camping staan om eens lekker uitgebreid te douchen. Op de campings in de natuurparken zijn er namelijk geen douches. Ik ga eerst, nou ik heb gedouched maar daar is het dan ook mee gezegd. Ik ben niet snel ergens vies van maar dit was echt niet fris. Terug bij de camper ziet Marc aan mijn gezicht al dat de douches niet zijn wat we er van verwacht hadden.

Marc gaat met tegenzin richting de douche en is al snel terug, zijn douche geeft geen water. Hij gaat dan ook in de camper douchen. Dit gaat ook prima, alleen moet je dit van te voren plannen omdat het water opwarmen zo’n 20 minuten duurt. Hij heeft het er graag voor over.

Terwijl Marc een douche neemt, werk ik de site bij. Doordat we vandaag wat opgehouden zijn, waren we laat op de camping, het is inmiddels alweer de hoogste tijd: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Ps: Deze keer geen foto van de camping want dat is hij niet waard

Herten
Je kan de herten hier bijna aanraken

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
26 Mei 2006
27 Mei 2006
28 Mei 2006
29 Mei 2006
30 Mei 2006
31 Mei 2006
1 Juni 2006
2 Juni 2006
3 Juni 2006
4 Juni 2006
5 Juni 2006
6 Juni 2006
7 Juni 2006
8 Juni 2006
9 Juni 2006
10 Juni 2006
11 Juni 2006
12 Juni 2006
13 Juni 2006
14 Juni 2006
15 Juni 2006
16 Juni 2006
17 Juni 2006
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en Trucs voor Canada
Veelgestelde vragen aan ons.