Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Zondag 9 September 2007

Klik voor een vergroting
Zondag 9 sept 2007  
Cascades du Herisson - Paternoy

Zonnig

Uitzicht op de Ain
   

Als we vandaag wakker worden schijnt weer de zon. Het wordt bijna saai. Bij het ontbijt bespreken we de route voor vandaag. We willen de 'route les Lacs' rijden. Deze route gaat het Lac de Vouglans rond.

We rijden via de D27 en D470 naar de Lac de Vouglans. Ook deze route is weer heel mooi. Als we bij Lac de Vouglans komen en een eerste blik op het meer werpen zijn we beide even stil. Het meer is prachtig blauw met een lichte zand en rots rand er omheen.

Even lijkt het of we ergens op een bounty eiland terecht gekomen zijn in plaats van de Jura. We rijden met de camper richt de waterrand en lopen een stukje over het strand. Het water is erg helder en maar wel koud.

Na onze korte stop gaan we weer verder. De route die we rijden biedt ons regelmatig een mooi uitzicht op het meer. Het is een prachtige route die iedereen die hier in de buurt komt eens zou moeten rijden.

Klik voor een vergroting
Lac de Vouglans

Als we het rondje meer achter de rug hebben gaan we op zoek naar een camper cq campingplaats. In Orgelet stoppen we op een camperplaats. De plek ziet er netjes uit maar we zijn de enige en het waait er erg hard waardoor het ondanks de stralende zon erg koud aanvoelt. Het is nog vroeg dus we besluiten om toch nog een stukje door te rijden.

Klik voor een vergroting

In Paternoy zien we een bordje camping "le Moulin'. we rijden het weggetje in en inspecteren de camping die aan de rivier de Ain ligt. De plek is prachtig en omdat het weer zo mooi is willen we eigenlijk niet verder rijden.

De receptie is dicht dus we zoeken alvast een plekje vlakbij de rivier. Aan de rivier staat een oude molen die niet meer in werking is maar het zorgt wel voor een heel mooi plaatje. Met een boekje in zon wachten we totdat het tijdstip aangebroken is dat de receptie open is.

Mooie vergezichten over het meer

Om 16.00 uur lopen we naar de receptie om in te schrijven. Na het inschrijven maken we een korte wandeling door het dorp. Nou ja..dorp het is een klein gehuchtje maar zoals in alle franse dorpjes zie je hier en daar wel wat details van vervlogen tijden.

Terug bij de camper eten we lekker buiten en genieten van de laatste zonnestralen.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007