Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Vrijdag 14 September 2007

Klik voor vergroting
Zaterdag 8 sept 2007  

St Laurant en Grandvaux -
Cascades du Herisson

Zonnig

Toch nog een plekkie
   

We worden vandaag laat wakker. Dat komt vast door de lange wandeling van gisteren. Vandaag willen we weer verder trekken.

Na het ontbijt rijden we eerst even langs de Super U om wat boodschappen te doen. Na de boodschappen gaan we op weg naar de Cascades du Herisson. Hier willen we graag een wandeling maken.

De weg naar de Cascades heeft prachtige uitzichten. Het weer is ook vandaag weer erg mooi. Hemelsbreed zijn we maar 10 kilometer verwijderd van de Cascades, maar omdat wij van een soort plateau komen en de cascades in een dal liggen moet eerst naar Doucier en daar vandaan weer terug richting de Cascades.

Op het weggetje naar de Cascades zien we een bord staan waarop vermeld staat dat er parkeer geld betaald moet worden bij het toegangspad naar de watervallen. Als we aankomen worden we 'opgewacht' door een dame die ons vriendelijk verteld dat het parkeren van de camper € 6 kost. In onze ooghoek zien we op het hek achter de dame een bord met 'parking gratuit' ofwel parkeren gratis. Ik wijs op het bord en vraag wat dat dan is. Helaas dat geldt voor de camping en de dame zegt ons dat wij daar niet staan.

Nee we staan nu inderdaad niet op die camping maar dat kan veranderen, we moeten immers toch een plaatsje hebben voor vannacht dus... 1 + 1 = 2 en wij kiezen voor de camping en rijden de 'betaalde' parkeerplaats voorbij en rijden de camping op.

De camping ziet er erg leeg uit, maar er staan wel wat auto's geparkeerd. We parkeren onze camper bij de receptie en gaan polshoogte nemen.

Klik voor een vergroting
Cascade Eventail

De receptie ziet er dicht uit en blijkt ook dicht te zijn. We besluiten om onze camper maar te laten staan en bij het bijbehorende restaurant te vragen of we op de camping kunnen blijven.

De dame achter de bar verteld ons dat de camping gesloten is. Helaas kunnen we hier dus niet blijven. We besluiten de camper toch maar op de camping te laten staan en te gaan wandelen. Marc zet de camper nog even netjes op z'n plek als er een man en een vrouw aankomen. Oeps nu zullen we het krijgen hoor...we mogen hier vast niet blijven staan.

Het stel vraagt ons of we goed staan. Jah hoor....alleen jammer dat de camping dicht is. De fransman vraagt of we hadden willen blijven. Ja graag. We treffen het de man is de eigenaar en omdat wij een camper hebben en verder geen faciliteiten nodig hebben mogen we een mooi plekje uitzoeken en moeten we € 5 voor de nacht betalen.

Dat vinden we een onweerstaanbaar aanbod. Het is een prachtige plaats en we kunnen dan vandaag heerlijk wandelen bij de watervallen. We rijden de camping over en kiezen een plekje waar we tot laat zon hebben zodat we vanavond lekker kunnen BBQ. De temperatuur is nu 26 graden in de schaduw dus een BBQ vanavond zal wel lukken.

Klik voor een vergroting

Zodra we de camper hebben geinstalleerd trekken we onze wandelschoen aan en lopen we richting de watervallen. Omdat we gisteren al zoveel gelopen hebben besluiten we alleen naar de eerste twee watervallen te lopen. Dat zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

Het pad naar de eerste waterval "Eventail" is vrij vlak en goed bewandelbaar. Marc maakt wat mooie foto's maar de zon werkt nu wat tegen. De ene helft van de waterval ligt in de zon en de andere helft in de schaduw. Dat is lastig foto's maken maar het lukt toch.

Cascade Grand Saut

De volgende waterval 'Grand Saut' ligt wat verder. Het pad naar deze waterval is wat steiler en er liggen wat grote rotsen op het pad. Na wat geklauter komen we eerst bij een grot. Grotte Lacuzon. Het is geen grote grot maat wel leuk om even in te lopen. Ook hier maakt Marc natuurlijk een fotootje.

De 'Grand Saut' zien we vanaf de grot al liggen. Het wandelpad loopt naar de waterval en er dan onderdoor. Marc stuur mij vooruit zodat hij foto's kan maken. Onder de waterval is het toch wat nat en de spetters vliegen alle kanten op. Deze waterval ligt niet in de zon en het water is koud. Brrr.

Ik loop er onderdoor en blijf er recht onder even staan voor een foto. Na de foto snel weer verder naar een droog stukje wandelpad. Marc roept mij en laat me wwer terug lopen voor een foto. Klik en ik weer snel verder...Marc roept me weer terug...jah nu is het genoeg ik ben inmiddels al nat van alle spetters koud water.

Marc komt mij achterna en zoeft onder de waterval door zodat het fototoestel niet nat wordt. Na deze waterval nemen we het pad terug naar de camping.

Op de camping gaan we lekker in de zon zitten. Na een uurtje zoeken we toch de schaduw op want het is nu wel erg warm geworden.

Na een paar uutjes zon en luieren gaan we lekker BBQ-en. Na het eten maken we nog een korte wandeling. Na de wandeling blijven we tot het donker wordt lekker buiten zitten.

Vandaag was het een prachtige dag en erg warm.

Klik voor een vergroting
Lies onder de Cascade Grand Saut

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007