Camper Trips EU
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Korte Camper Trips
Startpagina Marc & Lies
Passantenhaven "Welvaart"
Passantenhaven Adres Jaak Tassetstraat
Plaats Neerpelt
Provincie Limburg, Belgie
GPS Lengte 5° 25' 57.29" O
GPS Breedte 51° 14' 0.74" N
Aantal plaatsen 10
Sanidump ja
Stroom ja
Prijs p/nacht € 0,-
Max. verblijftijd 2 nachten

Augustus 2007

Vrijdagmiddag rond de klok van 18.00 uur vertrekken we richting België. In de afgelopen week hebben we via www.campercontact.nl onze keus laten vallen op België nadat onze laatste twee weekend tripjes naar Duitsland waren.

Omdat we niet eerder kunnen vertrekken en verwachten dat het druk zal zijn hebben we vier camperstandplaatsen uitgezocht. Onze 1e keuze is Neerpelt, mocht het daar vol zijn dan hebben drie plaatsen dichtbij als back-up.

De drukte op de weg valt mee en we rijden dankzij ons navigatiesysteem en wat ouderwets kaartleeswerk bij de wegopbreking bereiken we na een dik uur rijden onze eindbestemming.

Zoals verwacht is het erg druk met camper en zijn de 10 verharde camperplaatsen vol. Op het gras is nog een plekje vrij en we parkeren daar onze camper. Na een hapje en een drankje in het zonnetje besluiten we om een stukje langs het water te lopen en over de brug via de andere kant en dan via de andere brug weer terug.

Het is heerlijk wandelen langs de waterkant en we genieten van het heerlijke avondzonnetje. Als we terug bij de camper komen vertellen andere camperaars ons at de politie geen camper doogt op het gras. We besluiten dat we een boete van 50 euro niet willen riskeren en parkeren onze camper op de nieuwe parkeerplaats onder aan de dijk.

We zijn nog alleen maar al gauw volgen er meer. Binnen een uur staan er zo'n 10 campers. Maar er is nog ruimte genoeg en iedereen heeft zo z'n privacy.

Wanneer we zaterdagochtend wakker worden staat de zon al hoog aan de hemel. Na een ontbijtje gaan we op de fiets richting het centrum en lopen over de gezeligge zaterdagmarkt. Bij het VVV scoren we een 'knooppunten' fietskaart zodat we vandaag een mooi tochtje kunnen maken.

Op het terras bij de kerk genieten we van een kop koffie en bekijken de fietskaart. We zien legio mooie tochtjes en kiezen er één die door verschild landschap loopt. Voordat we beginnen aan de tocht gaan we nog even lang de camper om wat water ed te pakken.

De tocht is prachtig en loopt door dorpjes, bossen, weilanden en heidelandschap. Onderweg stoppen we bij een fietscafe voor een hapje en een drankje. De zon blijft volop schijnen en het is warm. Op de fiets is het nog net te doen en in de bossen is het nu lekker fietsen.

Onderweg komen we bij een grote duitse begraafplaats, deze ligt vlak bij de testbaan van Ford. We maken hier een stop en bezoeken de begraafplaats.

Na onze stop gaan we richting Lommel waar we onze fiets bij de kerk parkeren en het dorp in lopen. Bij de bakker nemen brood mee voor bij onze geplande BBQ voor vanavond.

De laatste km vallen ons zwaar, het is nog steeds warm en na dik 55 km krijgen we erg zere billen. Terug bij de camper vallen we met een koud drankje in onze stoelen en rusten lekker uit in de schaduw. Gelukkig staat de camper in de schaduw en is het binnen niet al te warm geworden.

Het was een geslaagde dag die we afsluiten met een heerlijke BBQ op onze nieuwe gasBBQ.

Zondag schijnt de zon weer en het is al vroeg warm. Vandaag willen we graag gaan wandelen in de Hagreven. Dat is een natuurgebied net boven Neerpelt.

We fietsen de brug over en zijn na zo'n 15 minuten bij het startpunt "de Wulp". De wandeling gaat grotendeels over heidegrond en door het bos. Op sommige plaatsen ligt het fietspad naast het wandelpad of lopen wij op het fietspad, daar is het druk, maar op de wandelpaden is het rustig. Het is wel erg warm en we doen ons regelmatig te goed aan het koude water uit onze tas.

Onderweg komen we verschillende vogelkijk plaatsen tegen. Ook lopen we een groot stuk langs de Dommel. Hier is het vandaag druk met kanovaarders.

Wanneer we terugkomen bij het bezoekerscentrum 'De Wulp' is deze open en we doen ons te goed aan een heerlijk koud drankje.

Terug bij de camper rusten we in de schaduw uit met een boek en genieten nog even van de rust.

Rond de klok van 16.00 uur gaan we richting huis. Het is op de weg wat drukker dan heen toch komen we om 17.15 uur thuis. Het was weer een heerlijk weekend met onze camper!


 

Gastenboek

 
 
Teken het gastenboek